26. maj 2020
Billedet her viser dele af de saudiarabiske olieanlæg, der lørdag blev angrebet. Houthi-oprørerne har taget skylden for angrebene.
Billedet her viser dele af de saudiarabiske olieanlæg, der lørdag blev angrebet. Houthi-oprørerne har taget skylden for angrebene.
Foto: Hamad I Mohammed/Reuters
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Houthier viser vilje til at stoppe angreb mod Saudi-Arabien

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Houthier viser vilje til at stoppe angreb mod Saudi-Arabien

Houthierne, der hævder at stå bag angreb mod Saudi-Arabien, vil have forhandlinger for at ende krigen i Yemen.

Verden - 20. september 2019 kl. 21:53
Af Ritzau
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Yemens houthi-oprørere, der er støttet af Iran, er klar til at indstille missil- og droneangreb mod Saudi-Arabien.

Dog kun hvis en saudiarabiskledet koalition samtidig stopper angreb i Yemen.

Sådan lyder det fra houthi-oprørene fredag - knap en uge efter et omfattende angreb mod to store saudiarabiske olieanlæg.

Houthierne har taget skylden for angrebet den 14. september. Både Saudi-Arabien og USA mistænker ellers Iran for at have orkestreret angrebet.

Det har Iran flere gange afvist.

På houthi-oprørernes tv-station Al Masirah opfordrer lederen af gruppens politiske kontor, Mahdi al-Mashat, til, at begge sider i Yemen indstiller deres angreb. Han opfordrer samtidig til, at der holdes seriøse samtaler.

- Jeg opfordrer alle parter fra de forskellige sider af krigen til at involvere sig i seriøse og oprigtige forhandlinger, der kan lede til en omfattende national forsoning, der ikke udelukker nogen, siger han.

Borgerkrigen i Yemen står mellem houthi-oprørerne og Yemens regering. Den kaldes af FN for "verdens værste humanitære katastrofe".

Krigen anses i høj grad som en kamp om magten på Den Arabiske Halvø mellem fjenderne Iran og Saudi-Arabien.

Houthi-oprørerne er støttet af Iran, mens Yemens regering er støttet af en saudiarabisk-ledet koalition. Den koalition støttes af USA.

Selv om houthierne fredag lægger op til en aftale om fred, så understreger Mahdi al-Mashat, at de "ikke vil tøve med at sætte gange i en periode fyldt med stor smerte", hvis ikke koalitionen møder deres krav.

Alle personer over 18 år har nu muligheden for at bestille en test for coronavirus, selv om de ikke har symptomer. Er det noget du vil benytte dig af?