2. juni 2020
En række journaliser ses her foran Kowloon-moskéen. Foran moskéen ses rester af det blåtfarvede vand, som Hongkongs politi søndag sprøjtede ud foran indgangen.
En række journaliser ses her foran Kowloon-moskéen. Foran moskéen ses rester af det blåtfarvede vand, som Hongkongs politi søndag sprøjtede ud foran indgangen.
Foto: Jeremy Tam/Civic Party/Reuters
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Hongkong-leder undskylder for vandkanons angreb på moské

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Hongkong-leder undskylder for vandkanons angreb på moské

Hongkongs politi respekterer religiøs frihed, lyder det, efter at moské blev ramt af vand med blåt farvestof.

Verden - 21. oktober 2019 kl. 09:47
Af Ritzau
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Hongkongs politiske leder, Carrie Lam, har mandag været på besøg i en moské, dagen efter at dens indgang blev oversprøjtet af en vandkanon.

Her har hun sammen med Hongkongs politichef, Stephen Lo, undskyldt for hændelsen. Det oplyser repræsentanter fra moskéen ifølge nyhedsbureauet AFP. De tilføjer, at deres undskyldning er blevet accepteret.

arrow Læs også: Politi og demonstranter støder igen sammen i Hongkong

Episoden ved Kowloon-moskéen, der er Hongkongs største, udspillede sig i forbindelse med nye uroligheder søndag i den særlige region.

En brandbil sendte her store mænger vand med blåt farvestof mod en lille gruppe personer, der stod foran moskéens indgang.

Hongkong politi har jævnligt brugt vand med blåt farvestof mod demonstranter for at kunne identificere dem.

I en udtalelse siger Hongkongs politi, at moskéen blev ramt ved en fejl.

Det lyder videre, at politiet "respekterer religiøs frihed og vil kæmpe for at beskytte alle hellige steder".

Efter to ugers relativ ro i Hongkong var tusindvis af demonstranter søndag tilbage på gaden i regionen. Politiet har ellers erklæret protesterne ulovlige.

Demonstrationerne begyndte oprindeligt i juni som følge af et kontroversielt lovforslag. Forslaget ville gøre det muligt at udlevere borgere fra Hongkong til retsforfølgelse i Kina. Det er siden blevet droppet.

Protesterne er dog i stor stil fortsat på gaderne.

Her holder mange også fem fingre i luften. En finger for hvert krav, som demonstranterne stiller til Hongkongs regering.

Ud over tilbagetrækningen af lovforslaget forlanger de, at Carrie Lam træder tilbage. Derudover skal politivold undersøges, fængslede demonstranter skal løslades, og befolkningen skal have større demokratisk frihed.

Hongkong hører under Kina som en særlig selvstyrende region, der har delvist selvstyre under devisen "ét land - to systemer".

Alle personer over 18 år har nu muligheden for at bestille en test for coronavirus, selv om de ikke har symptomer. Er det noget du vil benytte dig af?