16. juni 2021
Den hollandske efterretningstjeneste vurderede i oktober, at 55 militante var rejst fra Holland for at tilslutte sig Islamisk Stat i Syrien (Arkivfoto).
Den hollandske efterretningstjeneste vurderede i oktober, at 55 militante var rejst fra Holland for at tilslutte sig Islamisk Stat i Syrien (Arkivfoto).
Foto: -/Ritzau Scanpix
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Hollands regering anker dom om hjemtagelse af IS-børn

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Hollands regering anker dom om hjemtagelse af IS-børn

I en dom mandag lød det, at Holland aktivt skal hjælpe børn, hvis mødre har tilsluttet sig IS, hjem.

Verden - 12. november 2019 kl. 12:57
Af Ritzau

Holland vil ikke affinde sig med en dom fra mandag om hjemtagelsen af børn, hvis hollandske mødre har tilsluttet sig den militante gruppe Islamisk Stat (IS).

Regeringen har derfor besluttet at anke dommen.

Det oplyser både det hollandske udenrigs- og justitsministerium.

En domstol i den hollandske by Haag afgjorde mandag, at Hollands regering aktivt skal hjælpe med at bringe 56 hollandske børn, hvis mødre har tilsluttet sig IS, hjem fra syriske lejre, hvor de lever under usle kår.

- Børnene kan ikke holdes ansvarlige for deres forældres handlinger, hvor alvorlige de end måtte være, lød det i domstolens afgørelse.

Derimod var kvinderne "bevidste om de forbrydelser, IS begik, og må retsforfølges", hed det videre i dommen.

Advokater for 23 kvinder, der er rejst fra Holland til Syrien for at blive en del af IS, havde bedt domstolen tage stilling i sagen.

Hollands regering hævder, at domstolen ikke har taget hensyn til diplomatiske overvejelser i forbindelse med afgørelsen.

De 23 kvinder er mødre til i alt 56 børn. Samtlige af de 56 børn er under 12 år, og de fleste er under seks år.

Ifølge advokaterne bor mødrene og deres børn under "frygtelige forhold" i den berygtede al-Hol-lejr i det nordlige Syrien.

Her tilbageholdes ikke færre end 68.000 tilfangetagne IS-krigere og deres familier, har Røde Kors tidligere oplyst.

Hollandske myndigheder har sagt, at det er for farligt for hollandske repræsentanter at tage ind i lejren og finde de hollandske kvinder og børn med henblik på at hente dem hjem.

I oktober vurderede den hollandske efterretningstjeneste, at 55 militante er rejst fra Holland for at slutte sig til Islamisk Stat i Syrien.

I 2017 vedtog det hollandske parlament en lov, der giver mulighed for at tage statsborgerskabet fra personer, der har sluttet sig til IS.

Indtil videre har det resulteret i, at 11 personer har fået frataget deres hollandske statsborgerskab. Myndighederne overvejer at tage det fra omkring 100 andre, skriver hollandske medier.

Er du tryg ved ikke at skulle gå med mundbind mere?