17. oktober 2021
ARKIVFOTO. Det vil tage år for det norske samfund at komme sig over, og det, vi skal minde hinanden om i dag, er, at vi aldrig nogensinde må blive så angste for den slags begivenheder, at vi holder op med at leve vores normale liv, siger Helle Thorning. -
ARKIVFOTO. Det vil tage år for det norske samfund at komme sig over, og det, vi skal minde hinanden om i dag, er, at vi aldrig nogensinde må blive så angste for den slags begivenheder, at vi holder op med at leve vores normale liv, siger Helle Thorning. -
Foto: Marie Hald/ Scanpix /Scanpix
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Helle Thorning begræder tragedie hos søsterparti

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Helle Thorning begræder tragedie hos søsterparti
Danske socialdemokrater føler med det norske Arbeiderpartiet, der fredag mistede 84 af dets unge medlemmer.
Opdateret 17. oktober 2014 kl. 16:04
Verden - 23. juli 2011 kl. 12:32
Af Ritzau
Massakren på øen Utøya, der fredag kostede mindst 84 unge mennesker fra Arbeiderpartiets Ungdomsforbund livet, vækker stor sorg hos de danske socialdemokrater.

- Begivenhederne i Norge er en ufattelig tragisk hændelse, og i dag går vores tanker til alle de mennesker, som er berørt af katastrofen, siger Helle Thorning-Schmidt.
arrow Læs også: Breiviks mor vil ikke se sin søn

- Det bliver kun endnu mere ufattelig sørgeligt af, at den har ramt børn og unge mennesker, som var samlet for at more sig, men også for at diskutere, hvordan vi får en bedre verden, siger S-formanden.

Hun har aldrig selv været på øen, der ellers ofte har besøg af socialdemokratiske personligheder i forbindelse med den traditionsrige sommerlejr, som blev fatal for 84 teenagere.

Norges statsminister Jens Stoltenberg skulle have holdt tale på øen lørdag. I stedet tager han sammen med flere af sine ministre til landsbyen Sundvollen nordvest for Oslo, hvor han skal møde de overlevende og pårørende til de involverede i skuddramaet.

- Det vil tage år for det norske samfund at komme sig over, og det, vi skal minde hinanden om i dag, er, at vi aldrig nogensinde må blive så angste for den slags begivenheder, at vi holder op med at leve vores normale liv, siger Helle Thorning.

- Vi skal stadig gå på arbejde, vi skal forsamles, og unge mennesker skal mødes på sommerlejre, hvor de morer sig og diskuterer politik - for det er vores livsform, vores måde at leve på, og den skal fortsætte uanset den forfærdelige hændelse.

Også overborgmester i København, Frank Jensen, udtrykker sin medfølelse for de norske kolleger.

- Det er afskyvækkende og helt ufatteligt. Mine tanker går til alle nordmænd, til kollegerne i Oslos bystyre og til den norske regering. Det er en national sorg, der har ramt den norske hovedstad, og det er en sorg, vi deler i København, siger Frank Jensen.
arrow Bølge af sympati styrker Arbeiderpartiet
31. juli 2011 kl. 14:42 Opdateret: kl. 16:04
arrow Breivik blev forsinket af trafikkø
31. juli 2011 kl. 12:32 Opdateret: kl. 16:04
arrow Breivik kræver regeringens afgang
31. juli 2011 kl. 12:07 Opdateret: kl. 16:04
Rejser du til udlandet i år?