23. juni 2021
På øen Milos venter på at blive vaccineret mod coronavirus. Myndighederne håber at nå op på en vaccinationsgrad på 90 procent på Milos og andre græske turistøer inden for få uger.
gallery icon

Se billedserie

På øen Milos venter på at blive vaccineret mod coronavirus. Myndighederne håber at nå op på en vaccinationsgrad på 90 procent på Milos og andre græske turistøer inden for få uger.
Foto: Socrates Baltagiannis/picture-alliance/dpa/AP Images/Ritzau Scanpix
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Grækenland bejler atter til turisterne

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

OBS! Denne artikel er en betalingsartikel og kan derfor kun læses af abonnenter eller mod betaling.

Grækenland bejler atter til turisterne

2020 blev et rædselsår for den græske turistindustri. Nu slår landet dørene op igen efter coronanedlukningen.

Verden - 14. maj 2021 kl. 20:00
Af Ritzau

Grækenland har officielt genstartet turistsæsonen.

Både landets regering og rejseindustrien håber, at udsigten til sol, sand og turkisblåt hav vil give den vigtige industri et tiltrængt rygstød efter sidste års miserable sæson.

Turismen tegner sig for over 20 procent af landets bruttonationalprodukt.

- Vi letter anker. Vi lægger mørke skyer af frygt og usikkerhed bag os, sagde turistminister Harry Theoharis fredag ved det antikke Poseidon-tempel nær Athen ifølge nyhedsbureauet AFP.

De udenlandske turister står på spring for at besøge landet med solskin og badestrande, tilføjede ministeren.

Hans melding vækker glæde hos restauratører og ejere af tavernaer, der har ventet utålmodigt på gæsternes genkomst efter coronanedlukningens trængsler.

- Vi håber på en god sæson ... og at folk vil vælge vores land og vores ø, siger Alexandros Koukourakis, mens han stiller stole og borde op ved sin restaurant nær byen Chania på Kreta.

Sommeren bliver vital i Grækenlands forhåbning om at bringe økonomien på fode igen. Coronapandemien betød sidste år, at landets samlede økonomi skrumpede otte procent.

Turister fra EU samt fra lande som Storbritannien, USA og Israel kan rejse ind til vands eller med fly, når de kan fremvise en vaccinationsattest eller en frisk negativ coronatest.

Tyske og britiske rejsende skal dog stadig i mindst fem dages karantæne ved hjemkomsten. Det ventes at påvirke antallet af gæster fra de to nøglelande.

Turistminister Theoharis håber dog på, at briterne snart sætter Grækenland på den grønne liste igen.

Der er fortsat talrige restriktioner for rejsende på tværs af Europa. Græske hotelejere regner med, at turismen først for alvor tager fart fra slutningen af juni eller start juli, i takt med at flere bliver vaccineret mod covid-19.

- Vi har ingen reservationer i øjeblikket, siger Grigoris Tasios, formand den græske forening for hotelejere.

- Kun 15-20 procent af hotellerne vil være i gang denne fredag, mens resten vil åbne gradvist frem mod slutningen af juni.

De fleste græske øer har dårligere sundhedsfaciliteter end på fastlandet.

Et initiativ for at vaccinere borgerne på øerne er i gang. Nationalt er der givet næsten fire millioner vaccinestik.

Myndighederne håber, at man eksempelvis på turistøen Milos når op på en vaccinationsgrad på 90 procent i løbet af de kommende uger.

Grækenland har omkring 10,8 millioner indbyggere.

Åbningen af turistsæsonen sker, samtidig med at grækerne for første gang siden november igen må bevæge sig frit rundt i landet.

Afdelinger på sygehuse i hele landet er nu ramt af strejke, fordi to tredjedele af sygeplejerskerne stemte nej til det nye forslag til overenskomst. Forstår du deres løn-utilfredshed?