2. juni 2020
Danske F-16-fly har været sat ind for at angribe mål i Syrien og Irak. Danmark indgår i koalitionen, som bekæmper Islamisk Stat. (Arkivfoto)
Danske F-16-fly har været sat ind for at angribe mål i Syrien og Irak. Danmark indgår i koalitionen, som bekæmper Islamisk Stat. (Arkivfoto)
Foto: Max Rossi/Reuters
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Frankrig vil indkalde koalition mod IS efter Syrien-angreb

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Frankrig vil indkalde koalition mod IS efter Syrien-angreb

Koalition mod Islamisk Stat, herunder Danmark, må gentænke situationen efter tyrkisk offensiv, siger Le Drian.

Verden - 10. oktober 2019 kl. 22:00
Af Ritzau
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Frankrig vil have hasteindkaldt den koalition af lande, der bekæmper Islamisk Stat, for at drøfte Tyrkiets offensiv mod kurdiske militser i det nordlige Syrien.

Det siger udenrigsminister Jean-Yves Le Drian. Danmark er en del af koalitionen.

arrow Læs også: Observatør: Tyrkiskstøttede oprørere dræber ni civile

Le Drian siger til en fransk tv-station, at koalitionen af mere end 30 lande har brug for at tale om en række spørgsmål, for Islamisk Stat kan udnytte, at der opstår ændringer på landjorden.

- Den (koalitionen, red.) behøver at sige i dag, hvad vi skal, og hvordan har I - Tyrkiet - tænkt jer at gå videre, og hvordan kan vi fastholde sikkerheden på steder, hvor de kæmpende tilbageholdes? Alt behøver at komme på bordet, så vi har rene linjer, siger Drian.

Tyrkiet har torsdag for anden dag i træk sat en bølge af angreb ind mod kurdiske byer og militser i det nordøstlige Syrien. Det har tvunget titusinder af mennesker på flugt.

Tyrkiet kalder den største kurdiske milits, YPG, for en terrorgruppe. Indtil nu har YPG været allieret med USA i kampen mod Islamisk Stat.

Frankrig er en af USA's vigtigste allierede i koalitionen, der bekæmper Islamisk Stat i Syrien og Irak. Dets kampfly har mange gange været indsat for at ramme mål. Det er sket i et koordineret samarbejde med kurdiske og arabiske oprørere.

arrow Billeder: Tusinder af kurdere demonstrerede mod tyrkiske bomber
12. oktober 2019 kl. 16:57 Opdateret: kl. 20:54
arrow Over 100.000 er flygtet fra tyrkisk offensiv
12. oktober 2019 kl. 16:32 Opdateret: kl. 16:34
arrow Tyskland og Frankrig lukker for våbeneksport til Tyrkiet
12. oktober 2019 kl. 15:47 Opdateret: kl. 15:48
Alle personer over 18 år har nu muligheden for at bestille en test for coronavirus, selv om de ikke har symptomer. Er det noget du vil benytte dig af?