9. august 2020
Ifølge Facebook var der ingen brugere, som anmeldte den 17 minutter lange video af angrebene i Christchurch, mens den direkte optagelse stod på. (Arkivfoto).
Ifølge Facebook var der ingen brugere, som anmeldte den 17 minutter lange video af angrebene i Christchurch, mens den direkte optagelse stod på. (Arkivfoto).
Foto: Colourbox/Free
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Facebook: Video af moské-angreb blev set live af under 200

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Facebook: Video af moské-angreb blev set live af under 200

Ingen af de færre end 200 brugere, som så videoen af moské-angrebene live, anmeldte videoen, oplyser Facebook.

Verden - 19. marts 2019 kl. 05:15
Af Ritzau
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Videoen af moské-angrebene i Christchurch blev set færre end 200 gange på Facebook, mens optagelsen stod på. Samtidig var der ingen brugere, som anmeldte videoen, da den blev vist direkte.

Det oplyser det sociale medie i kølvandet på angrebene på to moskéer i den newzealandske by i fredags, hvor 50 mennesker blev dræbt.

arrow Læs også: Politi: Mistænkt bag skudmassakre ville angribe tredje moské

Gerningsmanden optog en 17 minutter lang video, der blev sendt direkte på Facebook og viste mænd, kvinder og børn, der blev skudt på klos hold under fredagsbønnen.

Ifølge Facebook blev en gemt kopi af videoen første gang anmeldt af en bruger, 12 minutter efter at live-udsendelsen var slut.

I de i alt 29 minutter, som videoen lå på Facebook, blev den set af 4000, oplyser Facebook i en pressemeddelelse.

Facebook oplyser videre, at den formodede gerningsmands konto på både Facebook og Instagram blev blokeret straks efter angrebet.

New Zealands premierminister, Jacinda Ardern, har efter angrebet krævet svar på, hvad de sociale medievirksomheders rolle er, når det kommer til at fjerne videoen og stoppe den fra at blive delt.

- Det er et emne, som jeg ser frem til at diskutere med Facebook, sagde Ardern ved et pressemøde søndag ifølge nyhedsbureauet Reuters.

Facebook har tidligere oplyst, at selskabet i løbet af de første 24 timer efter angrebet fjernede videoen 1,5 millioner gange globalt.

Mere end 1,2 millioner af disse videoer blev blokeret ved upload og blev derfor forhindret i at blive set, skriver Facebook i en pressemeddelelse.

- Når folk vælger at bruge vores teknologi til noget negativt, så skal vi have begrænset det så meget som muligt og så hurtigt som muligt, sagde Peter Münster, nordisk kommunikationschef for Facebook, i den forbindelse.

Søndag blev en 18-årig mand fængslet i New Zealand i tre uger for at have delt videoen.

De newzealandske myndigheder sagde tidligt efter angrebene, at det kunne være strafbart at dele videoen, som var begyndt at cirkulere på sociale medier.

Alligevel har det vist sig svært at komme af med optagelsen, som er delt globalt.

En 28-årig australsk mand ved navn Brenton Harrison Tarrant er varetægtsfængslet i sagen og sigtet for drab. Politiet formoder, at Tarrant, der beskrives som højreekstremistisk, var alene om angrebene.

arrow Her bliver de første Christchurch-ofre begravet
20. marts 2019 kl. 05:58 Opdateret: kl. 06:00
arrow Australien vil drøfte Erdogans Christchurch-bemærkninger
20. marts 2019 kl. 03:14 Opdateret: kl. 03:16
arrow De første ofre for moskéangreb i New Zealand er begravet
20. marts 2019 kl. 01:08 Opdateret: kl. 01:10
Sundhedsstyrelsen opfordrer nu til at man bruger mundbind i myldretiden: Synes du det er en god idé?