22. oktober 2020
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: FAKTA: Sådan er rejsereglerne i Skandinavien

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

FAKTA: Sådan er rejsereglerne i Skandinavien

Man kan med god samvittighed rejse til Norge og Sverige, men norsk myndighed vil gøre to danske regioner røde.

Verden - 10. august 2020 kl. 21:14
Af Ritzau

Den norske sundhedsstyrelse anbefaler mandag aften regeringen at sætte Region Midtjylland og Region Sjælland på listen over røde områder. Det vil betyde, at man skal i karantæne efter hjemkomst.

Anbefalingen kommer på grund af øget coronasmitte i regionerne i Danmark. Det er op til den norske regering at beslutte, om den vil følge sundhedsmyndighederne.

arrow Læs også: Norsk myndighed vil skærpe indrejsekrav fra danske regioner

Her kan du læse, hvordan rejsevejledningerne er for de skandinaviske lande lige nu:

* Danskere kan med god samvittighed rejse til hele Sverige og hele Norge. De er såkaldt gule lande. Det frarådes altså ikke at rejse dertil.

* Svenskere og nordmænd frarådes heller ikke at rejse til Danmark.

* Sverige og Norge er undtaget den såkaldte seksdagesregel. Den tilsiger, at man skal kunne bevise, at man har reserveret minimum seks overnatninger i Danmark for at få lov at rejse ind.

* Den norske sundhedsstyrelse, Folkehelseinstituttet, anbefaler mandag aften at gøre to regioner i Danmark til røde regioner. Det drejer sig om Region Midtjylland og Region Sjælland.

* Det vil sige, at styrelsen anbefaler den norske regering at fraråde ikke-nødvendige rejser hertil. Hovedstadsområdet hører ikke under Region Sjælland og vil derfor ikke være omfattet.

* Dermed anbefaler den norske sundhedsstyrelse også at indføre karantænepligt ved indrejse fra områderne. Der vil i givet fald være tale om ti dages hjemmekarantæne.

* Selv om rejser til Norge og Sverige fra Danmark ikke frarådes, anbefaler myndighederne, at man er ekstra forsigtig og opmærksom på at overholde gældende anbefalinger for at forebygge coronasmitte.

Kilder: Udenrigsministeriet og Justitsministeriet.

Skal der være en forældelsesfrist for, hvor langt tilbage man kan rejse anklage om en krænkelse?