20. januar 2021
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: FAKTA: Norge indfører nye coronarestriktioner

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

FAKTA: Norge indfører nye coronarestriktioner

I private hjem opfordres nordmænd til ikke at invitere flere end fem gæster efter stigende smitte.

Verden - 05. november 2020 kl. 10:56
Af Ritzau

Norges statsminister, Erna Solberg, har torsdag annonceret en lang række nye restriktioner og anbefalinger for at bremse den stigende coronasmitte i landet.

Her er et overblik over de nye tiltag:

* Alle nordmænd opfordres til de kommende uger at holde sig hjemme så meget som muligt og begrænse social kontakt.

* I private hjem, haver eller hytter opfordres nordmænd til ikke at have flere end fem gæster ud over husstandens medlemmer. Hvis gæsterne alle er fra samme husstand, kan man godt invitere flere end fem.

* Unge og voksne, som har været sammen med andre uden at holde afstand, bør holde to meters afstand til personer i risikogruppen.

* Nordmænd opfordres til at undgå unødvendige indlandsrejser. Rejser i forbindelse med arbejde vurderes som nødvendige, og andre rejser, der kan gennemføres uden kontakt med andre mennesker, er undtaget.

* Universiteter, gymnasier og erhvervsskoler skal vurdere, om de kan reducere undervisningen og andre aktiviteter, der kan medføre aktivitet i den offentlige transport.

* Barer og udskænkningssteder må fra natten til lørdag den 5. november ikke skænke alkohol efter midnat. Efter klokken 22 må man ikke lukke nye gæster ind.

* Forsamlingsforbuddet sænkes, så man maksimalt må samles 20 personer til private sammenkomster på offentlige steder og i lejede lokaler.

* Ved indendørs arrangementer må maksimalt 50 personer samles, hvis ikke der er fastmonterede stole. Der må samles et publikum på op til 200 personer, hvis alle sidder på fastmonterede stole. Det gælder fra mandag den 9. november.

* Alle, der rejser til Norge fra et land, hvor der er høj smittespredning, skal kunne fremvise en negativ coronatest ved indrejse. Testen må ikke være mere end 72 timer gammel. Det gælder fra midnat natten til mandag den 9. november.

* Reglerne om indrejse gælder ikke for nordmænd eller personer, der har bopæl i Norge. Også personer, som ofte rejser til Norge fra Sverige eller Finland i forbindelse med arbejde, er undtaget.

* Der varsles desuden yderligere restriktioner i norske regioner, hvor der er meget smitte.

Kilder: NTB.

Er det en god idé at indføre bøde eller straf, hvis man ikke vil gå i isolation efter en udlandsrejse?