11. august 2020
142.000 mennesker døde af mæslinger i 2018, mens 9,8 millioner blev smittet. Her vaccinerer Røde Kors et barn mod mæslinger i Manilas slum i Philippinerne den 16. februar i år.
142.000 mennesker døde af mæslinger i 2018, mens 9,8 millioner blev smittet. Her vaccinerer Røde Kors et barn mod mæslinger i Manilas slum i Philippinerne den 16. februar i år.
Foto: Noel Celis/Ritzau Scanpix
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: FAKTA: Mæslinger er den mest smitsomme børnesygdom

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

FAKTA: Mæslinger er den mest smitsomme børnesygdom

142.000 døde af mæslinger sidste år. Læs om den smitsomme virussygdom, som stadig koster mange liv.

Verden - 05. december 2019 kl. 20:30
Af Ritzau
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Verdenssundhedsorganisationen WHO har torsdag fremlagt en ny opgørelse over antallet af dødsfald forårsaget af mæslinger verden over.

Den viser, at mangel på vacciner i flere af verdens fattige områder er medvirkende til, at 142.000 mennesker døde af mæslinger i 2018. Det er 15 procent flere end året før.

9,8 millioner mennesker menes at være blevet smittet med mæslinger i 2018. Det er næsten 29 procent flere end året før.

Læs mere om mæslinger her:

* Mæslinger skyldes smitte med et morbillivirus.

* Virusset er meget smitsomt og kan overføres gennem luften og ved direkte kontakt med kropsvæsker som for eksempel snot.

* Forløbet af mæslinger kan variere fra et relativt mildt forløb med udslæt og feber til alvorlig komplikationer med betændelse af hjernehinderne.

* Ved smitte minder de første sygdomstegn om en svær forkølelse med hoste og høj feber. Efter tre-fire dage ses bedring, men bedringen er kun midlertidig.

* Efter få dages bedring kommer der typisk en forværring med en ny feberepisode ledsaget af udslæt. Det er i forbindelse med den anden fase, at der kan komme komplikationer.

* Der findes ikke en specifik behandling rettet mod mæslingevirusset. Behandlingen består i lindring af symptomerne samt behandling af komplikationer.

* I de mest alvorlige tilfælde er mæslinger livstruende, og i udviklingslandene er mæslinger en vigtig årsag til børnedødsfald.

* I Europa ender hvert fjerde til femte mæslingetilfælde i barnealderen med hospitalsindlæggelse.

Kilde: Statens Serum Institut.

Dansk Folkeparti vil stoppe forhøjelse af pensionsalder ved 70 år. Er det en god idé?