16. oktober 2021
Den kinesiske ejendomsudvikler Evergrandes kamp for at overleve er et af de dominerende temaer på aktiemarkederne i disse dage. Foto er fra den kinesiske storby Shenzhen.
Den kinesiske ejendomsudvikler Evergrandes kamp for at overleve er et af de dominerende temaer på aktiemarkederne i disse dage. Foto er fra den kinesiske storby Shenzhen.
Foto: Ng Han Guan/Ritzau Scanpix
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Evergrande-aktie stiger kraftigt efter gældsaftale og rygte

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Evergrande-aktie stiger kraftigt efter gældsaftale og rygte

Evergrandes aktie stiger torsdag kraftigt på børsen i Hongkong efter gældsaftale og rygter om regeringshjælp.

Verden - 23. september 2021 kl. 04:48
Af Ritzau

Det har sat sit tydelige aftryk på aktiekursen, at den kinesiske ejendomsgigant Evergrande onsdag fik lukket en aftale om rentebetaling på et obligationslån.

Desuden er der torsdag medierapporter om, at den kinesiske stat vil medvirke i en restrukturering af Evergrande.

Det skriver South China Morning Post. Avisen oplyser ikke yderligere om den omtalte plan.

Dermed ser fremtiden noget lysere ud for det gældsplagede selskab, mener en markedsaktør.

- Hvis nyheden (om restrukturering, red.) er sand, er det meget positivt, siger Raymond Cheng. Han er direktør for finanshuset CGS-CIMB Securities.

- Det viser, at regeringen er bevidst om den potentielt høje risiko relateret til en konkurs i Evergrande, og at den er nødt til omgående at tage foranstaltninger for inddæmme disse risici, siger han.

På børsen i Hongkong steg kursen på Evergrande-aktien med over 20 procent umiddelbart efter, at torsdagens handel gik i gang. Det skriver nyhedsbureauet Reuters.

Siden er en del af stigningen fordampet. Omkring torsdag middag lokal tid er kursen oppe med omkring ti procent.

Trods torsdagens kursstigning er der stadig meget langt op til de tidligere højder på aktien. Den er i løbet af året hidtil faldet med over 80 procent.

Det kinesiske selskabs økonomiske vanskeligheder har de seneste dage været genstand for stor bevågenhed på verdens aktiemarkeder.

Markederne har frygtet, at ejendomskoncernen kan trække andre med ned i et eventuelt kollaps, så krisen spreder sig som ringe i vandet.

En markedsanalytiker fra investeringsbanken JP Morgan siger, at investorerne da også stadig holder et meget vågent øje på Evergrandes aktier.

- Det er stadig langt fra løst, siger Kerry Craig.

- Man vil se, at den umiddelbare frygt for et kollaps og efterdønninger begynder at mindskes. Men det vil stadig være et problem, der stikker hovedet frem, fordi ejendomsmarkedet og anlægsarbejde er en så kæmpe del af den kinesiske økonomi.

Kinas centralbank stillede onsdag desuden mere likviditet til rådighed for bankerne i landet, og det var med til at berolige finansmarkederne.

Det kan ikke udelukkes, at der senere torsdag kommer nye kurspåvirkende meldinger fra Evergrande.

Netop torsdag skal selskabet betale 83,5 millioner dollar i rente på et obligationslån på sammenlagt to milliarder dollar. Og i næste uge forfalder en betaling på 47,5 millioner dollar på et andet obligationslån. De to beløb svarer til 832 millioner kroner.

Evergrande har endnu ikke oplyst, om det er i stand til at betale de to beløb, skriver Reuters.

Evergrande skylder i øjeblikket 305 milliarder dollar. Det svarer til mere end 1900 milliarder kroner.

Rejser du til udlandet i år?