18. juni 2021
Palæstinensiske demonstranter føres væk af israelske styrker onsdag aften, efter de har deltaget i protester i Østjerusalem mod, at den israelske stat har taget skrid til at sætte palæstinensiske familier på gaden i fire huse, som jøder hævder, de ejer.
Palæstinensiske demonstranter føres væk af israelske styrker onsdag aften, efter de har deltaget i protester i Østjerusalem mod, at den israelske stat har taget skrid til at sætte palæstinensiske familier på gaden i fire huse, som jøder hævder, de ejer.
Foto: Ahmad Gharabli/Ritzau Scanpix
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Europas store lande til Israel: Stop byggeriet på Vestbredden

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Europas store lande til Israel: Stop byggeriet på Vestbredden

22 er såret under sammenstød mellem palæstinensere og israelsk politi i Østjerusalem i sag om ret til huse.

Verden - 06. maj 2021 kl. 21:32
Af Ritzau

I en fælles erklæring opfordrer en række af Europas store lande Israel til at høre op med planerne om mere nyt byggeri i de jødiske bosættelser på den besatte vestbred.

Bag erklæringen står Frankrig, Tyskland, Italien, Spanien og Storbritannien.

- Vi opfordrer indtrængende Israels regering til at omgøre sin beslutning om at gå videre med opførelsen af 540 bosættelsesenheder i Har Homa E-området på den besatte vestbred og at ophøre sin politik med at udvide bosættelser hen over de palæstinensiske områder, hedder det.

- Hvis det gennemføres, så vil beslutningen om at gå videre med bosættelserne i Har Homa mellem Østjerusalem og Betlehem yderligere skade udsigterne til en levedygtig palæstinensisk stat med Jerusalem som hovedstad for både Israel og en palæstinensisk stat, skriver de.

Erklæringen kommer efter en nat, hvor der var hårde sammenstød mellem israelsk politi og palæstinensere i det besatte Østjerusalem.

22 palæstinensere meldes såret. 11 er anholdt.

Urolighederne skete i kvarteret Sheikh Jarrah. Det ligger tæt på Jerusalems gamle bydel.

Palæstinenserne havde deltaget i protester mod de løbende konfiskationer af palæstinensisk ejendom i Østjerusalem.

Konkret handler det om fire palæstinensiske familier. De er i fare for at blive sat ud af deres hjem, fordi jøder hævder, at det er deres, skriver AFP.

Tidligere i år afgjorde en domstol i Jerusalem, at husene ejes af de jødiske sagsøgere. De hævdede under retssagen, at palæstinenserne fortabte retten til husene under den krig, der fulgte efter staten Israels oprettelse i 1948.

Sagen er nu sendt videre til Israels højesteret. Den skal i næste uge tage stilling til, om de berørte familier kan appellere den første afgørelse.

Der har i flere uger været uroligheder i det østlige Jerusalem, og det har fået FN på banen.

- Jeg beder indtrængende Israel om at indstille nedrivningerne og udsættelserne og holde sig til de krav, der følger med folkeretten. Det siger FN's udsending til Mellemøsten, Tor Wennesland.

Der bor langt over en halv million jødiske bosættere på den besatte vestbred og i den østlige del af Jerusalem.

Er du tryg ved ikke at skulle gå med mundbind mere?