4. juli 2020
Har EU nogensinde holdt et løfte, som det har givet os, lyder det retoriske spørgsmål fra Tyrkiets præsident under en tale til sit parti, AKP, torsdag. I talen advarer han europæerne mod at kritisere den tyrkiske militæroffensiv i Syrien.
Har EU nogensinde holdt et løfte, som det har givet os, lyder det retoriske spørgsmål fra Tyrkiets præsident under en tale til sit parti, AKP, torsdag. I talen advarer han europæerne mod at kritisere den tyrkiske militæroffensiv i Syrien.
Foto: Adem Altan/Ritzau Scanpix
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Erdogan advarer: Vil sende millioner af flygtninge til Europa

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Erdogan advarer: Vil sende millioner af flygtninge til Europa

Hvis EU kalder offensiv i Syrien en invasion, så sender vi 3,6 millioner til Europa, siger Tyrkiets præsident.

Verden - 10. oktober 2019 kl. 15:52
Af Ritzau
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Tyrkiets præsident, Recep Tayyip Erdogan, advarer EU om, at han vil lade 3,6 millioner syriske flygtninge i hans land strømme til Europa, hvis europæerne fortsætter med at kritisere den tyrkiske offensiv i det nordlige Syrien.

Det siger han i en tale til sit islamiske parti, AKP.

- Hallo Europa, vågn op. Jeg siger det igen: Hvis I forsøger at betegne vores operation som en invasion, så er vores opgave enkel: Vi vil åbne portene og sende 3,6 millioner migranter hen til jer, siger han.

Tyrkiets hær krydsede onsdag grænsen til Syrien og trængte ind i det nordøstlige Syrien. Med to formål ifølge den tyrkiske regering.

Det ene er at etablere en sikker zone i en korridor, så flygtninge kan vende hjem til Syrien. Det andet er at nedkæmpe kurdere, der kontrollerer det nordøstlige Syrien. De kurdiske ledere og deres militser omtales konsekvent af Tyrkiet som terrorister.

Ifølge Erdogan er 109 "terrorister" dræbt under den militære operation frem til torsdag eftermiddag.

- Med Guds hjælp så vil vi knuse disse slangehoveder hurtigt, siger han.

- Det, som vi forsøger at gøre, er at forhindre, at der oprettes en terrorstat langs vores sydlige grænse. Det må ikke ske.

Der opholder sig i dag 3,6 millioner flygtninge i Tyrkiet, der er flygtet fra borgerkrigen i Syrien.

Flere hundredtusinder flygtede frem til 2016 videre til Europa. Samme år indgik EU en aftale med Tyrkiet om at holde flygtningene væk fra Europa til gengæld for seks milliarder euro og et løfte om, at tyrkiske borgere kan rejse til Europa uden visum.

- I har aldrig været oprigtige, siger Erdogan torsdag.

- Nu siger de, at de vil tilbageholde tre milliarder euro til os. Har I nogensinde holdt noget løfte, som I har givet til os?

Har du ændret dine indkøbsvaner i forbindelse med coronakrisen?