14. april 2021
Portugal og Holland sætter en stopper for brugen af AstraZeneca-vaccinen til personer under 60 år. Kun borgere over 60 år vil blive tilbudt vaccinen. (Arkivfoto)
Portugal og Holland sætter en stopper for brugen af AstraZeneca-vaccinen til personer under 60 år. Kun borgere over 60 år vil blive tilbudt vaccinen. (Arkivfoto)
Foto: Matthias Schrader/Ritzau Scanpix
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Endnu to europæiske lande begrænser brugen af AZ-vaccinen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Endnu to europæiske lande begrænser brugen af AZ-vaccinen

Portugal og Holland har valgt, at AstraZenecas coronavaccine kun skal tilbydes folk over 60 år.

Verden - 08. april 2021 kl. 20:41
Af Ritzau

Holland og Portugal tilslutter sig rækken af europæiske lande, som har valgt at begrænse brugen af coronavaccinen fra AstraZeneca. Det skriver nyhedsbureauet Reuters torsdag aften.

Både Portugal og Holland sætter en stopper for brugen af AstraZeneca-vaccinen til personer under 60 år. Kun borgere over 60 år vil blive tilbudt vaccinen.

Dermed har i alt seks EU-lande ændret deres praksis i brugen af AstraZenecas vaccine siden onsdag, hvor Det Europæiske Lægemiddelagentur (EMA) havde pressemøde om covid-19-vaccinen fra AstraZeneca.

Her meddelte EMA, at det ser en mulig sammenhæng mellem AstraZenecas vaccine og en sjælden type af blodpropper, der er set ved få vaccinerede.

Sundhedsstyrelsen i Danmark har endnu ikke oplyst, hvad det kommer til at betyde for brugen af vaccinen i Danmark. Danmarks brug af AstraZeneca er i øjeblikket sat på pause indtil 15. april.

I kølvandet på EMA's pressemøde reageret flere lande onsdag eftermiddag og aften ved at ændre på aldersgruppen, som tilbydes AstraZenecas vaccine.

De britiske sundhedsmyndigheder valgte, at personer under 30 år skal tilbydes en alternativ coronavaccine. Belgien suspenderet brugen af vacciner fra AstraZeneca for personer under 55 år.

Myndighederne i Italien valgte at stoppe med at give vaccinen til folk under 60 år. De italienske sundhedsmyndigheder sagde dog onsdag aften, at folk, der har fået første stik med AstraZeneca-vaccinen, også kan modtage stik nummer to.

Onsdag aften oplyste de spanske myndigheder, at vaccinen fra AstraZeneca kun skal tilbydes personer i alderen 60 til 65 år.

Lars Løkke starter nyt parti i midten af dansk politik. Kunne du finde på at stemme på hans parti ved næste folketingsvalg?