15. juli 2020
En brand i Los Angeles, USA, spreder sig med stor hastighed. Den såkaldte Saddleridge-brand brød af endnu ukendte årsager ud sent torsdag aften lokal tid. Billedet viser, i hvilken retning branden har bevæget sig på grund af vindforholdene.
En brand i Los Angeles, USA, spreder sig med stor hastighed. Den såkaldte Saddleridge-brand brød af endnu ukendte årsager ud sent torsdag aften lokal tid. Billedet viser, i hvilken retning branden har bevæget sig på grund af vindforholdene.
Foto: David Mcnew/Ritzau Scanpix
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: En er død og 100.000 er evakueret under naturbrand i USA

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

En er død og 100.000 er evakueret under naturbrand i USA

En mand har mistet livet i en naturbrand, som har ødelagt huse og ført til stor evakuering i Los Angeles.

Verden - 11. oktober 2019 kl. 18:12
Af Ritzau
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Mindst en person er død, og omkring 100.000 beboere er evakueret i den amerikanske delstat Californien, hvor naturbrande hærger.

Det oplyser lokale brandmyndigheder fredag.

I San Fernando Valley nord for Los Angeles har en brand, der har fået navnet Saddleridge, fortæret mere end 1902 hektar land.

Branden er endnu ikke under kontrol. Den bevæger sig med en fart på cirka 320 hektar i timen, fortæller Los Angeles' brandmyndighed på et pressemøde.

- Det er en meget dynamisk brand. Vent ikke med at tage afsted, siger brandchef Ralph Terrazas.

Et dødsfald er blevet koblet til branden. Der er tale om en mand, som er død af hjertestop.

Det er endnu uvist, hvordan branden er opstået. Det forsøger myndighederne at opklare.

Fredag aften dansk tid er 23.000 hjem med omkring 100.000 beboere blevet evakueret.

Den hurtigt udviklende brand er ikke den eneste, som de kæmper mod i Los Angeles. Cirka 110 kilometer syd for Los Angeles hærger en brand, som har fået navnet Sandalwood.

Sandalwood har slugt 330 hektar, men brandvæsnet har fredag morgen lokal tid fået omkring ti procent af branden under kontrol.

Flere mindre brande bekæmpes i andre dele af delstaten, hvor flammerne har fået betydning for elforsyningen. 312.000 personer i Californien er således uden strøm.

Brandene er brudt ud et år efter den hidtil dødeligste og mest ødelæggende sæson for naturbrande i staten. I 2018 omkom cirka 100 personer, heriblandt brandfolk.

Derudover åd de flere end 8500 naturbrande, som brød ud sidste år, over 728.434 hektar land, hvilket resulterede i skader for mange milliarder dollar.

Veganerpartiet stiller krav om, at der skal indføres vegetar/vegansk mad i institutioner. Er det en god idé?