24. oktober 2021
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: EU klar med akut millionhjælp til Haiti

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

EU klar med akut millionhjælp til Haiti
EU-landene donerer i alt over 900 millioner kroner til akut nødhjælp på Haiti. FN skal koordinere den europæiske indsats på den hårdt ramte ø
Opdateret 18. januar 2010 kl. 15:14
Verden - 18. januar 2010 kl. 15:11
Af Ritzau
Udviklingsminister Ulla Tørnæs (V) og hendes europæiske kolleger fra EU's 27 medlemslande har besluttet at sende 907 millioner kroner i akut nødhjælp til det jordskælvsramte Haiti.

- Nødhjælpsindsatsen er i fuld gang, og der er brug for at sikre, at hjælpen når effektivt og hurtigt frem. Derfor er det vigtigt med en international koordinering, siger ministeren.

EU-Kommissionen tegner sig for 30 millioner euro (omkring 223 millioner kroner), mens medlemslandene tilsammen bidrager med 92 millioner euro (godt 685 millioner kroner).

Danmarks bidrag nærmer sig de 60 millioner kroner, siger ministeren, der understreger, at det er op til FN at vurdere, hvordan midlerne skal fordeles.

Hjælpen fra Europa skal gå til nødhjælpsarbejdet her og nu, og først senere vil Danmark tage stilling til, om der også skal afsættes penge til genopbygning af den hårdt ramte ø.

- Det er naturligvis vigtigt, at vi først ved, hvad behovet for genopbygning er, siger Ulla Tørnæs.

EU-Kommissionen har allerede meldt ud, at den har afsat 200 millioner euro, godt 1,5 milliarder kroner, til det langsigtede genopbygningsarbejde. Samtidig står kommissionen også klar med 100 millioner euro, næsten 750 millioner kroner, til det tidlige rehabiliteringsarbejde.

Når EU-blokkens stats- og regeringschefer samles til topmøde i Bruxelles den 11. februar, vil situationen på Haiti også være højt på dagsordenen.

- Jeg har besluttet at tage situationen på Haiti op på det højeste politiske niveau. Genopbygningsindsatsen og EU-støtte til den internationale Haiti-konference vil blive diskuteret, siger EU's præsident Herman Van Rompuy.

Oprindeligt skulle Lars Løkke og hans europæiske kolleger ellers udelukkende diskutere den økonomiske og finansielle situation i unionen på mødet.
Synes du, der skal lægges klima-afgifter på flyrejser?