20. april 2021
Frivillige i Beirut er fredag i gang med at sortere førdevarer, som er doneret for at støttte de tusinder, der har mistet deres hjem og livsgrundlag ved tirsdags enorme eksplosion i den libanesiske hovedstad. Det ødelagde landets eneste kornsilo, og det truer landets brødforsyning.
Frivillige i Beirut er fredag i gang med at sortere førdevarer, som er doneret for at støttte de tusinder, der har mistet deres hjem og livsgrundlag ved tirsdags enorme eksplosion i den libanesiske hovedstad. Det ødelagde landets eneste kornsilo, og det truer landets brødforsyning.
Foto: Yiannis Kourtoglou/Reuters
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Dødstal efter eksplosion i Beirut stiger til 154

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Dødstal efter eksplosion i Beirut stiger til 154

127 såredes tilstand er kritisk. Muligt at raket eller andet udløste eksplosion i Beirut, siger præsident.

Verden - 07. august 2020 kl. 12:00
Af Ritzau

Libanons sundhedsminister, Hamad Hasan, oplyser, at tirsdagens enorme eksplosion i hovedstaden Beirut foreløbig har kostet 154 mennesker livet.

Det skriver det nationale nyhedsbureau NNA.

Det tidligere dødstal lød på 137. Over 5000 blev såret ved eksplosionen.

arrow Læs også: Danmark sender specialister til Beirut efter eksplosion

Hasan siger, at hver femte af de godt 5000 kvæstede har måttet behandles på hospitaler.

For 120 af dem er tilstanden kritisk.

Det var 2750 ton kunstgødning, der eksploderede i et lager på havnen i Beirut tirsdag. Havneområdet er knust, og store dele af Beirut er ramt af ødelæggelser.

Libanons præsident, Michel Aoun, siger fredag, at man fortsat er i gang med at undersøge, om det var ringe sikkerhed ved lageret, der førte til eksplosionen, eller om det var noget udefra, som fik kunstgødningen til at eksplodere.

- Årsagen er ikke fastlagt endnu. Der er en mulighed, at det skyldes noget udefra såsom en bombe eller en raket, siger han.

Søndag vil højtplacerede repræsenterer for EU-landene deltage i en donorkonference for Libanon, der er arrangeret af Frankrig.

En talsmand for EU-Kommissionen oplyser til AFP, at præsidenten for EU's ministerråd, Charles Michel, og kommissæren for humanitær hjælp, Janez Lenarcic, vil deltage fra EU.

Michel vil i øvrig besøge Beirut lørdag.

USA's ambassade i Libanon har fredag givet løfte om katastrofehjælp for 17 millioner dollar (107 millioner kroner). Det skal gå til blandt andet fødevarer og medicin.

Libanons eneste kornsilo på havnen i Beirut blev ødelagt ved eksplosionen tidligere på ugen. Siloen er afgørende for landets brødforsyning.

arrow Libanon tilbageholder 16 personer efter eksplosion i Beirut
07. august 2020 kl. 00:22 Opdateret: kl. 00:24
arrow Macron beder om international undersøgelse af Beirut-eksplosion
06. august 2020 kl. 22:10 Opdateret: kl. 22:12
arrow Eksplosion øger presset på trængt regering
06. august 2020 kl. 20:00 Opdateret: kl. 16:32
Fra den 21. april må eksempelvis restauranter åbne for servering udenfor og indenfor men med restriktioner. Er reglerne for at gå ud og spise og drikke for indviklede?