13. juli 2020
Den amerikanske skuespiller Burt Reynolds er død, 82 år, skriver Variety. Skuespilleren, der var kendt for film som Smokey And The Bandit (Det vilde ræs), og som hovedpersonen i flere tv-serier, døde af et hjertestop på et hospital i Florida.
Den amerikanske skuespiller Burt Reynolds er død, 82 år, skriver Variety. Skuespilleren, der var kendt for film som Smokey And The Bandit (Det vilde ræs), og som hovedpersonen i flere tv-serier, døde af et hjertestop på et hospital i Florida.
Foto: Rose Prouser/arkiv/Ritzau Scanpix
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Den amerikanske skuespiller Burt Reynolds er død, 82 år

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Den amerikanske skuespiller Burt Reynolds er død, 82 år

Reynolds gennembrud kom i 1972 med filmen "Deliverance" (Udflugt med døden).

Verden - 06. september 2018 kl. 21:00
Af Ritzau
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Den amerikanske skuespiller Burt Reynolds er død, 82 år, skriver flere amerikanske medier.

- Det er med stor sorg, at vi har erfaret, at Burt Reynolds er død. Han har kæmpet med alvorlig sygdom i flere år og tabte kampen 6. september, skriver Hollywood Life.

Skuespilleren, der var kendt for film som Smokey And The Bandit (Det vilde ræs) og som hovedpersonen i flere tv-serier, døde af et hjertestop på et hospital i Florida.

Reynolds, der spillede amerikansk fodbold på Florida State Universitet, indledte sin skuespilkarriere 1958, hvor han blev kendt i tv-serier som "Gunsmoke" og "Dan August".

Men hans virkelige gennembrud kom i 1972 med filmen "Deliverance" (Udflugt med døden), der blev nomineret til en Oscar som årets bedste film.

Reynolds blev hurtigt etableret i en rolle som et sexsymbol 1980'erne og i 90'erne. Et opsigtsvækkende øjeblik i hans karriere var da han i 1972 poserede nøgen i magasinet Cosmo.

Han spillede i de efterfølgende år med i en række populære film - deriblandt "The Longest Yard" (1974), "Smokey and the Bandit" (1977), "Striptease" (1996) og "Boogie Nights" (1997).

Reynolds var med i over 200 film- og tv-produktioner og har spillet sammen med ikoniske skuespillere som Jill Clayburgh, Dolly Parton, Goldie Hawn og Julie Andrews.

Reynolds, der efterlader sig en søn, giftede sig med skuespilleren Loni Anderson i 1988, men de blev skilt fem år senere i en af de mest forbitrede skilsmisseopgør i Hollywoods historie.

Flere kendisser skriver torsdag aften om Burt Reynolds.

Blandt andre skuespiller Arnold Schwarzenegger, der også er tidligere guvernør i Californien.

- Burt Reynolds var en af mine helte. Han var en pioner, skriver han blandt andet på Twitter.

Også den amerikanske komiker, tv-vært og skuespiller Steve Harvey skriver om Reynolds på Twitter.

- Meget ked af at høre om Burt Reynolds død. Han var en stor skuespiller, filantrop og pioner med et sejr overskæg. Tak, Burt. Du vil blive savnet, skriver Harvey.

Sommerpakken giver 50% rabat på entré til mange oplevelser som f.eks. museer. Benytter du dig af de gode tilbud ?