18. september 2020
En turist rækker sin kuffert frem til sikkerhedsvagter i Hongkongs lufthavn, hvor hun forsøger at komme ind og nå sit fly. Men tusinder af demonstranter har for anden dag i træk tvunget lufthavnen til at lukke ned.
En turist rækker sin kuffert frem til sikkerhedsvagter i Hongkongs lufthavn, hvor hun forsøger at komme ind og nå sit fly. Men tusinder af demonstranter har for anden dag i træk tvunget lufthavnen til at lukke ned.
Foto: Philip Fong/Ritzau Scanpix
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Demonstranter lukker Hongkongs lufthavn ned for anden dag

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Demonstranter lukker Hongkongs lufthavn ned for anden dag

Blandt flere passagerer, der er berørt af demonstrationer i Hongkongs lufthavn, er der opbakning til sagen.

Verden - 13. august 2019 kl. 09:09
Af Ritzau
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Hongkongs lufthavn aflyser alle flyafgange resten af tirsdagen, efter at tusinder af demonstranter har indtaget lufthavnen.

Demonstranterne bruger bagagevogne til at blokere adgangen til checkin-skrankerne og råber slagord mod regeringen.

arrow Læs også: Lufthavn i Hongkong genåbner med forbud mod nye protester

Nedlukningen kommer, dagen efter at den travle internationale lufthavn måtte lukke midlertidigt på grund af demonstrationerne.

Kun en mindre gruppe demonstranter blev i lufthavnsområdet natten over, og flyene landede og lettede nogenlunde normalt i morgentimerne tirsdag.

Men tirsdag eftermiddag lokal tid er demonstranterne vendt tilbage i større tal.

Klædt i sort råber de slagord som "Støt Hongkong, støt friheden", mens passagerer triller deres kufferter forbi demonstrationerne.

Lufthavnen meddelte tidligt tirsdag aften lokal tid, at flyankomster ikke ventes at være påvirket af demonstrationen. Men alligevel var flere ankomster aflyst, skriver nyhedsbureauet AP.

Blandt mange af de titusinder af rejsende, som blev forsinket eller fik deres fly aflyst på grund af demonstrationerne, er der dog udbredt støtte til demonstranterne.

- Det kan godt være, at det påvirker mig, men jeg ved, hvad de gør, og jeg støtter dem, så det gør ikke noget, siger den 27-årige pr-medarbejder Mag Mak, hvis fly blev forsinket i fem timer på grund af demonstrationerne.

- Jeg synes, at regeringen er elendig, og de har ikke noget svar til demonstranterne, tilføjer hun.

Mandag måtte lufthavnen aflyse omkring 200 flyafgange.

Den 53-årige Frank Filser, der tirsdag forsøger at finde en ny afgang hjem til Tyskland, siger, at han sympatiserer med demonstranterne - selv om det betød, at hans fly blev aflyst mandag.

- De kæmper for Hongkong, og det er deres synspunkt. Jeg kan når som helst rejse hjem til Tyskland, men hvad med de mennesker, der er vokset op her? Det er deres hjem, siger han.

Demonstrationerne mod regeringen og især regeringsleder Carrie Lam har stået på i to måneder og påvirker i stigende grad dagligdagen i Hongkong.

Det begyndte som en protest mod et omstridt lovforslag om at udlevere sigtede personer til retsforfølgelse i Kina. Men siden har demonstranterne i stigende grad opfordret til mere demokrati og mindre indflydelse fra Kina.

arrow Kina: FN's menneskerettighedschef tager parti i Hongkong-strid
13. august 2019 kl. 19:45 Opdateret: kl. 19:46
arrow Politi forsøgte at stoppe aktion i Hongkongs lufthavn med tåregas
13. august 2019 kl. 18:11 Opdateret: kl. 18:12
arrow FN: Hongkongs politi bruger farlig vold mod demonstranter
13. august 2019 kl. 13:20 Opdateret: kl. 13:22
Er du klar til at bære mundbind, når du skal handle ind?