15. oktober 2021
En ambulance er efter eksplosionen i dag på vej gennem Oslo.
En ambulance er efter eksplosionen i dag på vej gennem Oslo.
Foto: Audun Braastad /Scanpix
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Danskfødt i Oslo: Vi må nu leve i utryghed

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Danskfødt i Oslo: Vi må nu leve i utryghed
Vinduerne blafrede, da bomben gik af 400 meter fra danskfødte Bodil Strøms kontor.
Opdateret 24. juli 2011 kl. 00:58
Verden - 22. juli 2011 kl. 21:00
Af Ritzau
- Det var en voldsom eksplosion, og vinduerne blafrede. Vi er vante til, at der bliver sprængt i fjeldet til nybyggeri. Jeg troede, at nogen havde brugt for meget dynamit.

Det fortæller danskfødte Bodil Strøm, som sad på sit kontor 400 meter fra Bombeeksplosionen i den centrale del af Oslo fredag eftermiddag.
arrow Læs også: Breiviks mor vil ikke se sin søn

- Så så jeg på nettet, hvor alvorligt, det var. Og så spekulerede jeg på, hvordan jeg skulle komme hjem, fortsætter den nuværende erhvervs-advokat, som har boet i Norge i 36 år og tidligere arbejdet i Finansministeriet lige ved eksplosionsstedet.

Hun turde ikke tage undergrundsbanen hjem som vanligt, men fik sin mand til at køre ind og hente sig fra bopælen i den vestlige del af Oslo.

- Jeg gik en lang vej uden om både den amerikanske ambassade og stedet, hvor det skete. Det svirrede af helikoptere i luften, og der lød udrykningshorn hele tiden, beretter hun om gåturen til bilen.

Det var ufatteligt for hende at se ødelæggelserne af regeringsbygningerne. Indbyggerne i Oslo oplever nu en utryghed, som de ikke før har kendt til - helt uvante med terroranslag, som Oslo har været forskånet for hidtil, siger 64-årige Bodil Strøm.

- Det er en utryghed, som vi nu må leve med, ligesom de har gjort i London i mange år, siger hun.

Bodil Strøm venter, at adgangen til regeringsbygninger nu bliver strammet gevaldigt op, hvor man før har kunnet komme ind bare ved at vise legitimation.

- Det er lige nu den mest stille tid i Oslo i hele året, fordi folk er rejst på sommerferie. Meget mere stille end i København. Det havde være gået meget mere forfærdeligt til med ofre, hvis det var sket på en almindelig dag, siger hun.

Mens spekulationerne florerer om, at al-Qaeda står bag terrorangrebet siger Bodil Strøm:

- Alle håber, at det ikke er muslimer. Vi har en stor gruppe indbyggere i Oslo med pakistansk baggrund. Og det ville være meget ulykkeligt, hvis det kom til et modsætningsforhold. Den gruppe er så stor, at det ville være en stor ulykke.
arrow Bølge af sympati styrker Arbeiderpartiet
31. juli 2011 kl. 14:42 Opdateret: kl. 16:04
arrow Breivik blev forsinket af trafikkø
31. juli 2011 kl. 12:32 Opdateret: kl. 16:04
arrow Breivik kræver regeringens afgang
31. juli 2011 kl. 12:07 Opdateret: kl. 16:04
Rejser du til udlandet i år?