28. september 2021
Direktør for Udenrigsministeriets Borgerservice Erik Brøgger Rasmussen opfordrer danskere til at følge de lokale myndigheders anvisninger i forbindelse med oversvømmelser i blandt andet det vestlige Tyskland. Ingen danskere skal være kommet til skade. (Arkivfoto)
Direktør for Udenrigsministeriets Borgerservice Erik Brøgger Rasmussen opfordrer danskere til at følge de lokale myndigheders anvisninger i forbindelse med oversvømmelser i blandt andet det vestlige Tyskland. Ingen danskere skal være kommet til skade. (Arkivfoto)
Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Danskere i oversvømmede områder bør holde sig orienteret

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Danskere i oversvømmede områder bør holde sig orienteret

En dansk familie tog kontakt til Borgerservice, da de ikke kunne komme væk fra tysk landsby.

Verden - 16. juli 2021 kl. 12:34
Af Ritzau

Følg de lokale myndigheders anvisninger.

Det er det bedste råd, Erik Brøgger Rasmussen, direktør i Udenrigsministeriets Borgerservice, har til de danskere, der er i de områder i blandt andet det vestlige Tyskland, der er påvirket af oversvømmelser.

arrow Læs også: Tyskland-præsident kræver klimakamp efter oversvømmelser

- Det allervigtigste er at følge med. Hvis de siger, bliv hvor du er, så bliver man hvor man er. Hvis de siger, at man skal tage væk, så de bedre kan rydde op og redde liv, gør man det, siger han.

Udenrigsministeriet har ikke fået meldinger om, at nogen danskere er omkommet eller kommet til skade i forbindelse med oversvømmelserne, der de seneste dage har ramt dele af Tyskland, Belgien, Holland og Luxembourg.

Borgerservice har kun fået et par håndfulde henvendelser fra danskere relateret til oversvømmelserne.

- Vi har fået flere henvendelser fra danskere, der er på ferie dernede og bedt om gode råd, men heldigvis ikke nogen, der er kommet galt afsted, siger Erik Brøgger Rasmussen.

Han fortæller, at opkaldene blandt andet handler om råd til, hvor folk kan tage hen, når de ikke kan være, hvor de egentlig skulle være. Der har også været en enkelt familie, som ikke kunne komme væk fra den landsby, de var i.

- De var ikke kommet galt afsted, men det er klart, at det er utrygt, når man er et sted, man ikke kan komme væk fra, siger direktøren.

Han forklarer, at Borgerservice primært giver råd.

- Vi kan langt nede i Tyskland ikke gøre ret meget for at hjælpe dem ud af denne her situation. Men nu ved vi, at de er der, så det er klart, at hvis det står ved, så kan det være, at vi bliver nødt til at gøre noget.

- Men heldigvis har Tyskland stærke myndigheder, som har en indsats i gang, og de vil få hjælp ligesom alle andre, der er strandet samme sted, siger Erik Brøgger Rasmussen.

Også danskere, der har planer om at skulle rejse til det vestlige Tyskland eller eksempelvis køre gennem i bil, bus eller tog, bør være opmærksomme. Blandt andet kan man bruge Google Maps til at tjekke trafikken.

Mindst 103 personer har mistet livet i forbindelse med de massive oversvømmelser i det vestlige Tyskland. Også i Belgien har de store vandmængder kostet liv. Her er mindst 15 personer omkommet.

De voldsomme oversvømmelser er opstået efter kraftige regnskyl i de seneste mange dage. Ifølge vejrudsigter vil de voldsomme regnskyl fortsætte med at plage områderne med oversvømmelser fredag.

arrow Danmark kan hjælpe med pumper og sandsække i Tyskland
16. juli 2021 kl. 12:21 Opdateret: kl. 12:22
arrow Beredskabschef: Oversvømmelser er aldrig set værre i Europa
16. juli 2021 kl. 11:58 Opdateret: kl. 12:00
arrow Kraftig regn er poppet op over Tyskland som popcorn i en gryde
16. juli 2021 kl. 11:35 Opdateret: kl. 11:36
Stemmer du til kommunalvalget i år?