26. februar 2021
Ministre i den britiske regering har mandag formiddag fået besked på, at de skal holde sig klar til et hastende telefonmøde med premierminister Theresa May. Det siger den politiske redaktør for Daily Mail ifølge Reuters.
Ministre i den britiske regering har mandag formiddag fået besked på, at de skal holde sig klar til et hastende telefonmøde med premierminister Theresa May. Det siger den politiske redaktør for Daily Mail ifølge Reuters.
Foto: Toby Melville/Reuters
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Britisk presse: May afblæser brexitafstemning

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Britisk presse: May afblæser brexitafstemning

Britiske medier rapporterer om aflysning af tirsdagens brexitafstemning. Talsmand benægter.

Verden - 10. december 2018 kl. 11:53
Af Ritzau

Britisk presse er mandag rødglødende med rygter om en udskydning eller aflysning af afstemningen om den brexitaftale, som regeringen har forhandlet sig frem til med EU.

Både BBC, Financial Times og Bloomberg skriver med henvisning til centrale regeringskilder, at regeringen afblæser tirsdagens afstemning.

arrow Læs også: May udskyder afstemning og vil have nye garantier fra EU

Ifølge de politiske redaktører på aviserne Daily Mail og The Sun er regeringskabinettet indkaldt til en krisesamtale over telefonen.

Avisen The Guardian og højtstående kilder i arbejderpartiet Labour siger, at premierministeren vil fremsætte en erklæring i parlamentet mandag klokken 15.30 (klokken 16.30 dansk tid).

Tidligere mandag insisterede premierminister Theresa Mays talskvinde på, at planen om at holde afstemningen tirsdag står ved magt. Hun sagde også, at May er sikker på at få Underhusets opbakning til brexitaftalen.

Rapporterne om, at May vil aflyse tirsdagens afstemning kom, få timer efter at EU-Domstolen havde afgjort, at det står Storbritannien "frit for ensidigt at tilbagekalde meddelelsen om, at landet vil træde ud af EU".

Domstolen uddyber, at briterne helt frem til den dato, når de ifølge aftalen med EU forlader unionen, kan trække deres beslutning tilbage.

Mandag eftermiddag skriver avisen Daily Telegraph, at May har fortalt sine ministre, at hun har planer om at tage tilbage til Bruxelles.

Ifølge en politisk redaktør hos Daily Telegraph vil May her forsøge at sikre sig en "juridisk bindende forsikring" for, at den såkaldte bagstopper ikke fortsætter på ubestemt tid.

Bagstopperen skal sikre, at der ikke er en hård grænse mellem Irland og Nordirland. Den skal også sikre, at EU's indre marked er beskyttet mod, at der sniges uregulerede varer fra Storbritannien ind i EU.

Den britiske minister for brexit-forhandlingerne, Stephen Barclay, vil i parlamentet mandag kommentere afgørelsen fra EU-Domstolen om artikel 50.

Udtrædelsesdagen er 29. marts 2019. Men den kan ved gensidig aftale udskydes.

arrow Corbyn: Mays regering handler desperat
10. december 2018 kl. 14:31 Opdateret: kl. 14:32
arrow EU's Juncker står fast: Skilsmisseaftale genforhandles ikke
10. december 2018 kl. 13:36 Opdateret: kl. 13:38
arrow Tænketank: May vil næppe stoppe brexit trods EU-dom
10. december 2018 kl. 10:12 Opdateret: kl. 10:14
Efter 1. marts vil det igen være muligt at få udbetalt de resterende feriepenge. Tager du imod tilbuddet?