17. oktober 2021
Sergej Skripal og hans datter blev i marts 2018 fundet bevidstløse i den engelske by Salisbury efter et giftangreb (Arkivfoto).
Sergej Skripal og hans datter blev i marts 2018 fundet bevidstløse i den engelske by Salisbury efter et giftangreb (Arkivfoto).
Foto: Geoff Caddick/Ritzau Scanpix
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Britisk politi anklager tredje russer efter Novitjok-angreb

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Britisk politi anklager tredje russer efter Novitjok-angreb

En tredje mistænkt er udpeget, efter at eksspionen Sergej Skripal og hans datter blev forsøgt dræbt i 2018.

Verden - 21. september 2021 kl. 13:05
Af Ritzau

Britisk politi har tirsdag udpeget endnu en russer som mistænkt efter et giftangreb mod eksspionen Sergej Skripal og hans datter i 2018.

Dermed mistænkes i alt tre russere for at forsøge at slå de to ihjel.

arrow Læs også: OVERBLIK: Sådan blev tidligere russisk spion slået ihjel

Skripal er tidligere russisk dobbeltagent og forsynede i årevis blandt andet den britiske efterretningstjeneste MI6 med navne på russiske agenter.

Skripal og datteren Julia blev i marts 2018 fundet bevidstløse på en bænk i den sydengelske by Salisbury. De var blevet udsat for nervegiften Novitjok, der blev udviklet af Sovjetunionen under Den Kolde Krig.

Både Skripal og datteren overlevede angrebet.

En kvinde mistede dog livet, efter at hun sammen med en mand havde fundet en flaske i Salisbury med den bortkastede nervegift.

Britisk politi har tidligere udpeget de mistænkte gerningsmænd som to russere ved navn Ruslan Bosjirov og Aleksandr Petrov.

Den tredje er identificeret som Sergej Fedotov, oplyser politiet tirsdag.

Alle tre navne menes at være dæknavne. De skal have udgjort en trio i den russiske militærtjeneste GRU og stået for at udføre missioner i andre lande.

Bosjirov og Petrov har tidligere selv hævdet, at de var turister. De skal blandt andet være rejst til Salisbury for at se byens katedral.

Angrebet mod Skripal og datteren førte til nogle af de største stridigheder mellem Rusland og Vesten siden Den Kolde Krig.

Storbritannien og Rusland udviste skiftevis adskillige diplomater fra hinandens lande, efter at briterne gav Rusland skylden for angrebet.

arrow Europæisk domstol: Rusland stod bag drab på spion i 2006
21. september 2021 kl. 11:18 Opdateret: kl. 11:20
Rejser du til udlandet i år?