16. juni 2021
Den britiske premierminister, Boris Johnson, overværede mandag studerende løse matematikopgaver på King's Math School, som er en del af King's College London University i hovedstaden. Storbritannien skal holde døren åben for verdens bedste hjerner og støtte dem i at føre deres idéer ud i virkeligheden, sagde Johnson i en tale i weekenden.
gallery icon

Se billedserie

Den britiske premierminister, Boris Johnson, overværede mandag studerende løse matematikopgaver på King's Math School, som er en del af King's College London University i hovedstaden. Storbritannien skal holde døren åben for verdens bedste hjerner og støtte dem i at føre deres idéer ud i virkeligheden, sagde Johnson i en tale i weekenden.
Foto: Daniel Leal-Olivas/Pool via REUTERS TPX IMAGES OF THE DAY. (Ritzau Scanpix)/Reuters
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Briter vil sænke løngrænse for indvandrere

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

OBS! Denne artikel er en betalingsartikel og kan derfor kun læses af abonnenter eller mod betaling.

Briter vil sænke løngrænse for indvandrere

Efter brexit skal det være nemmere at få lov at arbejde i Storbritannien, hvis man er efterspurgt og veluddannet. Udvalg vil sænke lønkrav for faglærte grupper.

Verden - 28. januar 2020 kl. 20:00
Af Ritzau

Storbritannien skal i fremtiden sænke kravene til, hvor meget veluddannede udlændinge som minimum skal tjene hvert år.

Det anbefalede et rådgivende udvalg tirsdag. Det sker i et oplæg til premierminister Boris Johnsons konservative regering med tanke på tiden efter brexit.

Lempelsen skal imødegå erhvervslivets frygt for at mangle uddannet arbejdskraft. Ændringen skal hjælpe virksomhederne med at få den type immigranter, de ønsker, når briterne forlader EU.

I fremtiden skal faglærte og højtuddannede indvandrere i Storbritannien "kun" tjene mindst 25.600 pund - 226.000 kroner - årligt. Det foreslår udvalget Migration Advisory Committee (MAC).

I dag er kravet højere - nemlig en indkomst på minimum 30.000 pund (265.000 kroner) om året. Det skriver nyhedsbureauet Reuters.

Nye regler for immigration vil også omfatte de tre millioner EU-borgere, der bor og arbejder på de britiske øer.

Især polakkerne er en talstærk gruppe. Ændringerne kan gøre det sværere som EU-borger at arbejde i Storbritannien efter brexit - til fordel for mennesker uden for EU.

Når briterne forlader EU den 31. januar, forstærkes grænsekontrollen for alle nationaliteter.

Også for de EU-borgere, som hidtil har haft forret til at slå sig ned og arbejde. Mange har job som læger og sygeplejersker, i restauranter, i den sociale sektor eller med rengøring.

Udvalgets formand, Alan Manning, advarer dog også regeringen. Den planlagte omkalfatring af systemet vil både ramme økonomien og sænke antallet af indvandrere.

- Vores anbefalinger vil sandsynligvis begrænse fremtidig vækst i såvel det britiske befolkningstal som økonomien, siger MAC-formanden.

- Der er ikke noget perfekt system. Og der er uundgåelige vanskelige kompromiser, sagde Alan Manning.

Den britiske regering påtænker at indføre et pointsystem for indvandrere efter australsk mønster. Den bør i så fald også åbne en vej ind for faglærte arbejdere, som ikke forud har lovning på et job, tilråder udvalget.

Lærere og sundhedsarbejdere fra udlandet vil få gavn af en lavere løntærskel, fremgår det.

Anbefalingerne skal hjælpe Boris Johnson med at formulere den nye britiske immigrationspolitik, der indføres i 2021.

Det statslige sundhedsvæsen, skolerne og boligsektoren vil sandsynligvis mærke en svag lettelse i efterspørgslen på ledige hænder. Til gengæld vil der komme øget pres i socialsektoren, som har mange lavtlønnede, skriver Reuters.

Rapporten anbefaler regeringen at vedtage nye indvandringsregler så hurtigt som muligt. På den måde vil virksomhederne få tid til at forberede sig forud for det nye system fra januar 2021.

En talsmand for Boris Johnson siger, at regeringen nøje vil gennemgå rapporten, før den kommer med udspil.

- Regeringen vil fremlægge et fastere og mere retfærdigt pointbaseret immigrationssystem fra 2021. Det vil hilse talent fra hele verden velkommen, imens vi begrænser lavtuddannede migranter og nedbringer det samlede antal, siger den britiske premierministers talsmand.

Er du tryg ved ikke at skulle gå med mundbind mere?