24. oktober 2021
Der er lang kø ved mange tankstationer i Storbritannien. Billedet her er taget tirsdag i Coventry.
Der er lang kø ved mange tankstationer i Storbritannien. Billedet her er taget tirsdag i Coventry.
Foto: Ben Stansall/Ritzau Scanpix
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Briter opfordres til ikke at fylde vandflasker med benzin

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Briter opfordres til ikke at fylde vandflasker med benzin

Det er stort set udelukkende coronakrisens skyld, at briterne mangler benzin, lyder forklaringen fra minister.

Verden - 28. september 2021 kl. 14:19
Af Ritzau

Briterne er tirsdag blevet opfordret til ikke at hamstre brændstof under den nuværende krise, der har ført til tomme benzinpumper og lange bilkøer.

Transportminister Grant Shapps siger således til britiske Sky, at vejen ud af benzinkrisen er, at folk vender tilbage til deres normale købsmønstre.

- Vi begynder at se nogle små tegn på, at tingene stabiliserer sig. Men det er ikke noget, der kan ses ude ved køerne endnu.

- Jo tidligere vi alle vender tilbage til vores gamle vaner, jo tidligere bliver det her løst. Så det opfordrer jeg folk til. Der skal især ikke fyldes vandflasker op med benzin. Det er farligt og ikke særlig nyttigt, siger ministeren.

Det er mangel på lastbilchauffører, der betyder, at tankstationerne har haft svært ved at få leveret benzin i Storbritannien.

Mange udenlandske chauffører er rejst til deres pågældende hjemlande under coronakrisen. Samtidig har pandemien gjort det svært at gennemføre køreprøver for nye potentielle lastbilchauffører.

- Problemet er stort set udelukkende udløst af coronakrisen og de manglende køreprøver, lyder det fra den britiske transportminister.

- Jeg hører brexit blive nævnt ofte, og det har uden tvivl også spillet en rolle. Men omvendt så har det faktisk også hjulpet os, fordi vi har kunnet gennemføre køreprøver på en hurtigere måde, siger Grant Shapps.

Hovedstaden London er et af de steder, hvor der er mangel på benzin.

- Jeg kan slet ikke forstå det. Det er vanvittigt, siger David Scade, en 33-årig chauffør, efter i timevis at have ledt efter benzin i London.

- De bliver ved med at sige, at der ikke er mangel på benzin. Men det må være, fordi alle er gået i panik nu, siger han.

Synes du, der skal lægges klima-afgifter på flyrejser?