14. december 2017
Flere end 421.000 rohingyaer er flygtet fra Myanmar til nabolandet Bangladesh siden 25. august.
Flere end 421.000 rohingyaer er flygtet fra Myanmar til nabolandet Bangladesh siden 25. august.
Foto: Scanpix/Dominique Faget
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Billeder viser nye nedbrændinger af rohingya-landsbyer

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Billeder viser nye nedbrændinger af rohingya-landsbyer

Myanmars leder har fordømt volden i Rakhine. Men nedbrændingerne af landsbyer fortsætter, siger Amnesty.

Verden - 23. september 2017 kl. 01:25
Af Ritzau
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Nedbrændingerne af rohingya-landsbyer i delstaten Rakhine i Myanmar fortsætter.

Det viser videoer og satellitbilleder fra så sent som fredag eftermiddag. Det oplyser Amnesty International i en pressemeddelelse.

Den nye dokumentation kommer, få dage efter at Myanmars leder, Aung San Suu Kyi, holdt en tv-tale for nationen om den eskalerende krise i landet.

Her fordømte hun volden i Rakhine, som størstedelen af de 421.000 rohingyaer, der er ankommet til nabolandet Bangladesh siden 25. august, er flygtet fra.

- Vi bestræber os på at genoprette fred og stabilitet og retssikkerhed i hele staten, sagde Aung San Suu Kyi tirsdag ifølge nyhedsbureauet Reuters.

De seneste uroligheder mellem landets magtfulde militær og rohingyaerne brød ud 25. august, da rohingya-oprørsgruppen Arakan Rohingya Salvation Army (Arsa) angreb politi og militær.

Det fik militæret til at lancere en modoffensiv, der har efterladt rohingya-landsbyer tomme og flygtningelejre i Bangladesh stuvende fulde.

I sin tale kom Suu Kyi dog ikke med en løsning på situationen, og hun klandrede ikke landets hær for rohingyaernes flugt.

Selv kalder hæren indsatsen i Rakhine for "en rydningsoperation", mens FN har kaldt det "et skoleeksempel på etnisk udrensning".

Ifølge Amnesty International fortæller lokale kilder i det nordlige Rakhine, at nedbrændingerne af landsbyer er startet af medlemmer af Myanmars sikkerhedsstyrker og lokale selvtægtsmænd.

- Disse fældende beviser fra både landjorden og rummet er en lussing til Aung San Suu Kyis påstand til verden om, at det, som hun kaldte "militære rydningsoperationer" i Rakhine-staten, sluttede 5. september, udtaler Tirana Hassan, krisedirektør i Amnesty International, fredag.

- Her næsten tre uger senere kan vi se, at der ikke er sket nogen opblødning i volden mod rohingyaerne i den nordlige stat Rakhine. Rohingyaernes hjem og landsbyer bliver fortsat brændt ned, tilføjer hun.

Rohingya-muslimerne betragtes trods flere generationer i det overvejende buddhistiske Myanmar af mange som illegale indvandrere.

Tip os

Del din historie eller billeder

Send en e-mail til:
sndk@sn.dk