24. oktober 2021
Joe Biden har, siden han overtog posten som præsident i januar, haft et stort fokus på at få styr på coronapandemien - blandt andet ved at få mere gang i landets vaccineprogram. (Arkivfoto)
Joe Biden har, siden han overtog posten som præsident i januar, haft et stort fokus på at få styr på coronapandemien - blandt andet ved at få mere gang i landets vaccineprogram. (Arkivfoto)
Foto: Kevin Lamarque/Reuters
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Biden vil have færdigvaccineret 160 millioner inden 4. juli

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Biden vil have færdigvaccineret 160 millioner inden 4. juli

Ifølge Joe Biden er der fortsat mange unge amerikanere, som mener, at de ikke har brug for en coronavaccine.

Verden - 04. maj 2021 kl. 20:09
Af Ritzau

USA er godt i gang med indsatsen for at vaccinere befolkningen mod coronavirus.

Ikke desto mindre har landets præsident, Joe Biden, tirsdag annonceret nye vaccinemål for USA.

De nye mål går på, at 70 procent af den voksne befolkning skal have fået mindst ét vaccinestik 4. juli. Det er landets uafhængighedsdag.

Samme dato skal mindst 160 millioner voksne være færdigvaccinerede. Det svarer til knap halvdelen af hele landets befolkning på cirka 331 millioner indbyggere.

Omkring 105 millioner amerikanere er i dag færdigvaccinerede. Mere end 56 procent af landets voksne - cirka 147 millioner - har fået mindst et vaccinestik.

- Nu, hvor vi har forsyningerne med vacciner, fokuserer vi på at overbevise endnu flere amerikanere om at møde op og få den vaccine, som er tilgængelig for dem.

- Hvis vi lykkes med denne indsats, vil amerikanerne have taget et stort skridt mod at vende tilbage til normalen, siger Joe Biden på et pressemøde.

Ifølge præsidenten er der fortsat mange amerikanere i 20'erne og 30'erne, som mener, at de ikke har brug for vaccinen.

- Jeg vil gøre det helt klart. I har brug for at blive vaccineret, siger præsidenten henvendt til de unge, der er tilbageholdende med at blive stukket.

USA vil også ændre i måden, hvorpå coronavacciner bliver fordelt i delstaterne. Skiftet skal sikre flere doser til de stater, hvor der er mest behov for dem.

Indtil videre er vaccinerne blevet fordelt til delstaterne efter indbyggertal. Men den nye tilgang gør det muligt for delstater, som eksempelvis oplever stigende smittetal, at lægge billet ind på flere doser.

Ifølge avisen The Washington Post er det guvernører, der har overbevist Biden-administrationen om behovet for ændringer.

Joe Biden har, siden han overtog posten som præsident i januar, haft et stort fokus på at få styr på coronapandemien - blandt andet ved at få mere gang i landets vaccineprogram.

Synes du, der skal lægges klima-afgifter på flyrejser?