11. april 2021
Præsident Joe Biden og vicepræsident Kamala Harris overværer torsdag, at der bliver givet den vaccinedosis, der markerer 50 millioner vacciner i USA.
Præsident Joe Biden og vicepræsident Kamala Harris overværer torsdag, at der bliver givet den vaccinedosis, der markerer 50 millioner vacciner i USA.
Foto: Jonathan Ernst/Reuters
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Biden: USA er flere uger foran i vaccineplanen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Biden: USA er flere uger foran i vaccineplanen

Ifølge Joe Biden er tempoet af vaccineudrulningen fordoblet under hans første seks uger som præsident.

Verden - 25. februar 2021 kl. 22:45
Af Ritzau

Præsident Joe Biden markerer torsdag, at USA har rullet 50 millioner vacciner ud.

Han siger i en tale, at landet er flere uger foran planen.

- Vi bevæger os i den rigtige retning på trods af det rod, vi overtog, siger Biden under markeringen af milepælen torsdag.

Han påpeger, at tempoet af udrulningen er fordoblet i løbet af hans første seks uger som præsident. Men han advarer samtidig mod, at amerikanere slapper af for tidligt.

- Vi må fortsætte med at vaske vores hænder, holde afstand til hinanden og for Guds skyld bruge mundbind, siger præsidenten.

Da Biden overtog Det Hvide Hus, lovede han, at der ville blive givet 100 millioner vaccinedoser i løbet af de første 100 dage af hans præsidentperiode. På indsættelsesdagen 20. januar havde 16,5 millioner amerikanere modtaget vaccinen.

Kritikere sagde dengang, at 100 millioner vacciner på 100 dage var et uambitiøst mål, men Det Hvide Hus siger nu, at det er på vej til at overstige målet.

- USA har administreret flest vaccinerdoser i verden og er blandt landene med den højeste procentdel af vaccinerede. Det er den fremgang, vi lovede, siger Biden.

Han har tidligere lovet, at der vil være nok vacciner til alle amerikanere, der ønsker det, inden udgangen af juli.

Det Hvide Hus har givet forskellige bud på, hvornår pandemien vil være under kontrol. For nylig sagde Biden, at julen i år nok vil se anderledes ud fra den forrige.

USA er verdens hårdeste ramte land, der har registreret flest coronarelaterede dødsfald siden pandemiens begyndelse målt i absolutte tal. Tidligere denne uge passerede USA en halv million døde. Der bor omkring 328 millioner i USA.

Der er blevet registreret over 28 millioner smittede i USA. Siden begyndelsen af januar har antallet af nye smittetilfælde været kraftigt nedadgående.

Regeringen overvejer mulighed for bilfrie søndage. Er det en god idé?