8. august 2020
77-årige Bernie Sanders vil arbejde for de samme mærkesager, som han havde i 2016. Det omfatter gratis adgang til sundhedsvæsenet, en minimumløn på 15 dollar - 99 kroner - og en reduktion af studiegæld. (Arkivfoto).
77-årige Bernie Sanders vil arbejde for de samme mærkesager, som han havde i 2016. Det omfatter gratis adgang til sundhedsvæsenet, en minimumløn på 15 dollar - 99 kroner - og en reduktion af studiegæld. (Arkivfoto).
Foto: Yuri Gripas/Reuters
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Bernie Sanders' kampagne når 39 millioner kroner på et døgn

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Bernie Sanders' kampagne når 39 millioner kroner på et døgn

223.000 donorer har bidraget til senator Bernie Sanders' præsidentkampagne i løbet af de første 24 timer.

Verden - 20. februar 2019 kl. 20:19
Af Ritzau
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Senator Bernie Sanders har fået en flyvende start på sin præsidentkampagne. I løbet af kampagnens første 24 timer har 223.000 donorer samlet bidraget med knap 39 millioner kroner.

Det skriver det amerikanske medie CNBC.

Tirsdag annoncerede Sanders, at han stiller op til præsidentvalget i 2020 for Demokraterne.

På mindre end fire timer havde kampagnen indsamlet sin første million dollar. Efter 24 timer er det blevet til 5,9 millioner dollar, hvilket altså svarer til knap 39 millioner kroner.

Den gennemsnitlige donation til kampagnen lyder på 27 dollar - svarende til 177 kroner.

Til sammenligning oplyste senator Kamala Harris, at hun havde indsamlet 1,5 millioner dollar - knap 10 millioner kroner - i løbet af de første 24 timer, efter at hun havde meddelt sit kandidatur.

I 2016 indsamlede Bernie Sanders ligeledes 1,5 millioner dollar til sin præsidentkampagne i løbet af det første døgn. Her endte Hillary Clinton som bekendt med at være Demokraternes præsidentkandidat.

Hun tabte valget til den nuværende præsident i USA, Donald Trump.

Det er de færreste kandidater, der frivilligt oplyser, hvor meget de har fået i bidrag i de allerførste stadier af deres valgkamp. Men både Sanders og Harris har altså valgt at dele informationen.

Der er donorer til Sanders' kampagne fra alle 50 stater i USA.

Sanders og flere andre demokratiske kandidater forsøger at mindske indflydelsen fra store virksomheder i valgkampen. Derfor giver de afkald på bidrag fra støttefonde med særlig tilknytning til erhvervslivet.

Det gør donationer fra eksempelvis græsrodsbevægelser vigtigere i jagten på finansiering af deres kampagner.

77-årige Sanders vil arbejde for de samme mærkesager, som han havde i 2016. Det omfatter gratis adgang til sundhedsvæsenet, en minimumsløn på 15 dollar - 99 kroner - og en reduktion af studiegæld.

Sundhedsstyrelsen opfordrer nu til at man bruger mundbind i myldretiden: Synes du det er en god idé?