16. maj 2021
Belgiske læger med corona bliver opfordret til at fortsætte arbejdet for at forhindre hospitalerne i at kollapse. (Arkivfoto)
Belgiske læger med corona bliver opfordret til at fortsætte arbejdet for at forhindre hospitalerne i at kollapse. (Arkivfoto)
Foto: Bruno Fahy/Ritzau Scanpix
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Belgisk by beder smittede læger om at fortsætte arbejdet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Belgisk by beder smittede læger om at fortsætte arbejdet

Belgiske læger med corona bliver bedt om at fortsætte arbejdet for at forhindre hospitalerne i at kollapse.

Verden - 27. oktober 2020 kl. 01:54
Af Ritzau

Læger i den belgiske by Liège er blevet bedt om at fortsætte deres arbejde, selv om de er blevet testet positive for coronavirus.

Det skriver BBC.

Cirka en fjerdedel af det medicinske personale er angiveligt blevet testet positive for coronavirusset.

Ti hospitaler har bedt deres medarbejdere, der er blevet testet positive, men ingen symptomer har, om at fortsætte deres arbejde.

Lederen af den belgiske fagforening for medicinsk personale, Philippe Devos, siger til BBC, at de ikke har noget valg, hvis de skal forhindre hospitalssystemet i at bryde sammen.

Han erkender samtidig, at der er en åbenlys risiko for, at personalet overfører virusset til patienter.

Belgien med dets 11,5 millioner indbyggere er for anden gang blevet et af de hårdest ramte lande under coronaviruspandemien.

Landet har oplevet 321.000 tilfælde med coronavirus, mens 10.810 dødsfald siden pandemiens begyndelse relaterer sig til virusset.

Samlet set har Belgien det tredjehøjeste antal coronarelaterede dødsfald på verdensplan målt per 100.000 indbyggere. Kun Peru og den lille stat San Marino har flere, viser tal ifølge Johns Hopkins University.

Antallet af nye smittetilfælde i Belgien er stigende i sådan en grad, at landets hospitaler risikerer at blive overfyldte.

I sidste uge advarede den belgiske sundhedsminister, Frank Vandenbroucke, om, at de mange nye smittetilfælde er ved at udvikle sig til en "tsunami", hvor myndighederne "ikke længere kan følge med".

Mandag sagde embedsmænd ifølge nyhedsbureauet Reuters i Belgien, at hospitalerne risikerer at være fyldte i løbet af de næste to uger.

Antallet af patienter på intensivafdelinger er fordoblet hver dag de seneste otte dage. Fra 757 patienter forrige søndag til 4827 patienter søndag.

arrow Læs også: Hospitaler i USA melder om en flodbølge af coronapatienter
arrow WHO opfordrer Europa til at skrue op for coronahåndtering
26. oktober 2020 kl. 23:32 Opdateret: kl. 23:34
Selvom Danmark har skrottet vaccinerne fra AstraZeneca og Johnson & Johnson, arbejdes der på en model, så man frivilligt kan vælge dem. Kunne du finde på det?