16. september 2021
Der var mange hænder i luften, da præsident Donald Trump natten til mandag dansk tid holdt pressemøde. Han besvarede en del spørgsmål om valgkampen og om Joe Biden, mens de journalister, der gerne ville spørge til den opsigtsvækkende skattenyhed måtte råbe deres mange spørgsmål ubesvaret efter præsidenten, mens han forlod lokalet med ryggen til dem.
Der var mange hænder i luften, da præsident Donald Trump natten til mandag dansk tid holdt pressemøde. Han besvarede en del spørgsmål om valgkampen og om Joe Biden, mens de journalister, der gerne ville spørge til den opsigtsvækkende skattenyhed måtte råbe deres mange spørgsmål ubesvaret efter præsidenten, mens han forlod lokalet med ryggen til dem.
Foto: Brendan Smialowski/Ritzau Scanpix
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Avis: Trump har ikke betalt indkomstskat i 11 af 18 år

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Avis: Trump har ikke betalt indkomstskat i 11 af 18 år

New York Times har fået fat i Trumps skattepapirer, der ifølge avisen viser store tab og skatteunddragelse.

Verden - 27. september 2020 kl. 23:35
Af Ritzau

I 11 af de seneste 18 år har USA's nuværende præsident, Donald Trump, ikke betalt indkomstskat.

Det viser hans skatteoplysninger for mere end to årtier, som avisen The New York Times er kommet i besiddelse af.

I 2016, hvor forretningsmanden fra New York vandt præsidentvalget, betalte han 750 dollar i føderal indkomstskat, skriver avisen. Det samme var tilfældet året efter. Det svarer til omkring 4800 kroner.

Og i 10 af de 15 år før valget betalte Trump slet ingen føderal indkomstskat.

Den lave skattebetaling er ifølge avisen sket, til trods for at han frem til 2018 har modtaget 427,4 millioner dollar (over 2,7 milliarder kroner) fra sit reality tv-program og andre aftaler.

Den primære årsag til, at Trump ikke har betalt indkomstskat, er ifølge The New York Times' oplysninger, at han har angivet at have tabt langt større beløb i sin forretningskoncern, end han har tjent.

Ifølge avisen har Trump angivet over for det amerikanske skattevæsen, IRS, at han har haft tab for 47,4 millioner dollar (303 millioner kroner) i 2018.

Det til trods for, at han i en tidligere formueerklæring har meddelt, at han det år tjente mindst 434,9 millioner dollar (næsten 2,8 milliarder kroner).

Avisen understreger, at de dokumenter, den er i besiddelse af, er Trumps egne indberetninger til IRS om sine virksomhedsaktiviteter - ikke skattevæsnets endelige vurdering.

Præsidenten selv betegner artiklen i The New York Times som "fake news".

- Jeg har betalt en masse, og jeg har betalt en masse i skat på statsligt plan, siger Trump på en pressekonference natten til mandag dansk tid.

- De skriver kun negative historier, siger han.

Han forklarer, som han også har gjort tidligere, at hans skatteoplysninger er "meget komplekse", og at han ikke kan offentliggøre dem lige nu, fordi de angiveligt er under revision i skattevæsenet.

Efter at have besvaret enkelte spørgsmål om skat samt et par spørgsmål om andre emner, forlod Trump pressemødet, mens de mange journalister, der ikke fik ordet, råbte deres spørgsmål om skattesagen efter ham.

En advokat for Trumps koncern, Trump Organization, siger i en udtalelse til The New York Times, at "de fleste - hvis ikke alle - de fakta ser ud til at være upræcise".

- I det seneste årti har præsident Trump betalt tocifrede millionbeløb i dollar i personskat til den føderale regering, skriver advokaten, Alan Garten, i et svar til avisen.

Advokaten har ikke haft adgang til at se de skatteoplysninger, The New York Times er i besiddelse af.

Trump har længe afvist at fremlægge sine skatteoplysninger.

Der har i årtier været tradition for, at amerikanske præsidentkandidater lægger deres selvangivelser åbent frem for offentligheden. Men det er ikke et krav.

Oplysningerne kommer som en bombe i valgkampen. Der er kun lidt over fem uger, til amerikanerne skal stemme ved præsidentvalget 3. november.

Meningsmålingerne viser, at Trumps modkandidat, demokraten Joe Biden, har et forspring over præsidenten.

arrow Læs også: OVERBLIK: Det sagde kandidaterne under tv-debatten
arrow Trump: Jeg betalte millioner i skat i 2016 og 2017
30. september 2020 kl. 04:02 Opdateret: kl. 04:04
arrow Biden beder afbrydende Trump om at holde kæft i tv-debat
30. september 2020 kl. 03:32 Opdateret: kl. 06:07
arrow Biden-parret betalte godt to millioner i skat sidste år
29. september 2020 kl. 19:53 Opdateret: kl. 19:54
Synes du, at kommunen er der for dig?