22. juni 2021
Efter 27 års ægteskab meddelte Microsoft-milliardæren Bill Gates og hustruen Melinda Gates i begyndelsen af maj, at de skal skilles. De tror ikke længere på, at de kan udvikle sig sammen som et par, lød forklaringen. (Arkivfoto)
Efter 27 års ægteskab meddelte Microsoft-milliardæren Bill Gates og hustruen Melinda Gates i begyndelsen af maj, at de skal skilles. De tror ikke længere på, at de kan udvikle sig sammen som et par, lød forklaringen. (Arkivfoto)
Foto: François Lenoir/Reuters
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Avis: Affære tvang Bill Gates ud af livsværk

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

OBS! Denne artikel er en betalingsartikel og kan derfor kun læses af abonnenter eller mod betaling.

Avis: Affære tvang Bill Gates ud af livsværk

En belastende advokatundersøgelse om et forhold til en ansat var ifølge avis i virkeligheden årsag til Bill Gates' exit fra Microsofts bestyrelse sidste år.

Verden - 17. maj 2021 kl. 12:00
Af Ritzau

Fredag den 13. marts 2020 meddelte det amerikanske teknologiselskab Microsoft i en pressemeddelelse, at medstifter og tidligere topchef Bill Gates trækker sig fra bestyrelsen.

Gates ønskede mere tid til sit filantropiske arbejde, men ville fortsat stå til rådighed for topledelsen som teknologisk rådgiver, lød begrundelsen.

Nu tyder noget dog på, at der kan ligge andre årsager bag.

Natten til mandag dansk tid offentliggjorde The Wall Street Journal således en historie om, at det i virkeligheden var et forhold til en ansat i Microsoft i 2000, der tvang verdens tidligere rigeste mand ud af bestyrelsen.

Avisen har talt med flere unavngivne kilder med kendskab til sagen.

Ifølge The Wall Street Journal var Gates' stop en beslutning, som flere bestyrelsesmedlemmer var nået frem til på grund af en undersøgelse af det angiveligt romantiske forhold til den ansatte.

En talsperson for Gates siger til avisen, at "der var en affære for 20 år siden, som endte i fordragelighed".

Talspersonen afviser, at Gates' beslutning om at trække sig havde noget med sagen at gøre.

Det var i 2019, at bestyrelsesmedlemmer hyrede et advokatfirma til at stå for en undersøgelse af forholdet.

Den blev iværksat, efter at en ansat i et brev havde hævdet, at hun i flere år havde haft et forhold til Gates.

Ifølge The Wall Street Journals kilder trak Gates sig, inden undersøgelsen var færdiggjort, og bestyrelsen havde truffet en officiel afgørelse.

I begyndelsen af maj kom det frem, at Microsoft-milliardæren og hustruen Melinda Gates skal skilles efter 27 års ægteskab.

De vil dog fortsætte samarbejdet om velgørenhedsorganisationen Bill & Melinda Gates Foundation, lød det.

Næsten samtidig med offentliggørelsen af The Wall Street Journals historie bragte The New York Times en anden belastende historie om Gates.

I den beskrives det, at Gates i en årrække har fået et "ry for tvivlsom adfærd i arbejdsrelaterede rammer", og at han i flere tilfælde har gjort tilnærmelser mod ansatte i Microsoft og i Bill & Melinda Gates Foundation.

Derudover fortæller to unavngivne kilder, at Melinda Gates var utilfreds med, hvordan Bill Gates håndterede anklager om seksuel chikane begået af en ledende medarbejder. Sagen endte nemlig med et hemmeligt forlig i stedet for en ekstern undersøgelse, som Melinda Gates ønskede.

Yderligere var hun ifølge flere kilder utilfreds med, at Bill Gates tilbragte tid med den nu afdøde milliardær Jeffrey Epstein.

Gates og Epsteins bekendtskab begyndte tilsyneladende i 2011, tre år efter at Epstein havde tilstået at have betalt en mindreårig pige for seksuelle tjenester.

Det står ikke klart, i hvilket omfang Melinda Gates kendte til sin mands adfærd, og om det har bidraget til skilsmissen.

En talskvinde for Bill Gates afviser historierne i The New York Times og kritiserer brugen af unavngivne kilder.

- Det er meget skuffende, at der er blevet offentliggjort så mange usandheder om sagen, omstændighederne og tidslinjen i Bill Gates' skilsmisse, siger hun til avisen.

Afdelinger på sygehuse i hele landet er nu ramt af strejke, fordi to tredjedele af sygeplejerskerne stemte nej til det nye forslag til overenskomst. Forstå du deres løn-utilfredshed?