6. marts 2021
Storbritanniens 99-årige prins Philip, der her ses ved en havefest ved Buckingham Palace i maj 2017, meldes i bedring efter en uges hospitalsindlæggelse.
gallery icon

Se billedserie

Storbritanniens 99-årige prins Philip, der her ses ved en havefest ved Buckingham Palace i maj 2017, meldes i bedring efter en uges hospitalsindlæggelse.
Foto: Victoria Jones/Ritzau Scanpix
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: 99-årig britisk prins er i bedring efter en uge på hospital

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

99-årig britisk prins er i bedring efter en uge på hospital

Prins Philip, der er gift med dronning Elizabeth, blev indlagt for en sikkerheds skyld tirsdag i sidste uge.

Opdateret 23. februar 2021 kl. 11:10
Verden - 23. februar 2021 kl. 10:47
Af Ritzau

Den 99-årige, britiske prins Philip er i bedring, men skal stadig være indlagt i nogle dage mere.

Han ser frem til at blive udskrevet, siger hans søn prins Edward til tv-stationen Sky News.

- Han har det godt og reagerer på behandlingen, men det er ikke ventet, at han forlader hospitalet i de kommende dage, skriver kongehuset i en meddelelse.

Prinsen har tilbragt i alt syv nætter på et hospital i London, efter at han blev indlagt tirsdag i sidste uge.

Prins Philip, der er gift med dronning Elizabeth, blev indlagt for en sikkerheds skyld om aftenen tirsdag den 16. februar. Det skete på opfordring fra den kongelige huslæge, efter at prinsen havde følt sig sløj.

Oprindeligt lød meldingen fra det britiske kongehus, at prinsen ville være indlagt i nogle dage. Det er nu foreløbigt blevet til en uge.

Både prins Philip og dronning Elizabeth har fået første vaccinestik mod coronavirus. Prinsens indlæggelse skulle da heller ikke være coronarelateret.

Prins William, der er søn af prins Charles, meddelte mandag, at prins Philip er "o.k., og at familien holder øje med ham".

Prins Charles er dronning Elizabeths ældste søn og nummer et i den britiske tronfølge. Prins William er nummer to.

I slutningen af 2019 blev prins Philip også indlagt på King Edward VII-hospitalet i London. Han blev udskrevet efter nogle dage.

Prins Philips indlæggelse er faldet sammen med en ny udmelding fra prins Harry og hustruen Meghan. De to meddelte fredag, at de officielt trækker sig fra alle deres forpligtelser i den britiske kongefamilie.

Parret, der har titel af hertug og hertuginde af Sussex, chokerede sidste år kongefamilien ved at meddele, at de havde planer om at trække sig.

36-årige Harry og 39-årige Meghan er flyttet til det sydlige Californien for at leve et mere uafhængigt liv og for at undslippe den britiske presse.

Nu må butikkerne igen åbne dørene op for kunder. Skal du derfor ud og bytte julegaver?