20. juni 2021
Sørgende beder for 17 palæstinensere, som blev dræbt natten til søndag. Efter de hidtil blodigste angreb i Gaza søndag er alt 188 blevet dræbt på knap en uge i kystenklaven, som kontrolleres af det islamistiske Hamas.
Sørgende beder for 17 palæstinensere, som blev dræbt natten til søndag. Efter de hidtil blodigste angreb i Gaza søndag er alt 188 blevet dræbt på knap en uge i kystenklaven, som kontrolleres af det islamistiske Hamas.
Foto: Sanad Latifa/Ritzau Scanpix
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: 40 dræbt ved israelske angreb i Gaza søndag.

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

OBS! Denne artikel er en betalingsartikel og kan derfor kun læses af abonnenter eller mod betaling.

40 dræbt ved israelske angreb i Gaza søndag.

Efter de hidtil blodigste angreb i Gaza søndag er alt 188 blevet dræbt på knap en uge i enklaven, som kontrolleres af det islamistiske Hamas.

Verden - 16. maj 2021 kl. 17:30
Af Ritzau

Mindst 40 palæstinensere blev dræbt under israelske luftangreb i Gaza søndag - det hidtil største antal dræbte i den eskalerende konflikt.

Volden blev udløst af sammenstød og gadekampe i Jerusalem for knap en uge siden. Der er nu dræbt 188 mennesker i den tæt befolkede Gazastribe, oplyste palæstinensiske ministre søndag eftermiddag.

I Israel er mindst ti blevet dræbt ifølge militæret.

Israels premierminister, Benjamin Netanyahu, sagde søndag, at Israel vil "fortsætte en bølge af angreb", hvor der på et døgn var blevet bombet 90 mål i Gaza.

I Gaza blev antallet af dødsofre ved med at stige søndag, efterhånden som dræbte blev gravet fri af murbrokkerne fra ødelagte bygninger.

Forud for et møde i FN's Sikkerhedsråd sent søndag eftermiddag dansk tid gav FN's generalsekretær, António Guterres, udtryk for "forfærdelse" over de mange dræbte civile i Gaza.

Han sagde, at han "var stærkt foruroliget over, at israelerne lørdag jævnede et højhus, der blev anvendt af mange medier, med jorden".

Blandt andet nyhedsbureauet AP og nyhedskanalen Al Jazeera havde redaktioner i huset. Alle havde på forhånd fået at vide, at de skulle evakuere stedet, da det var et bombemål.

Mediebygningen blev betragtet som et af de få sikre steder i Gaza.

- Verden vil komme til at vide mindre om, hvad der sker i Gaza, på grund af det der er sket i dag, hed det i en erklæring fra nyhedsbureauet AP efter at bygningen var ødelagt.

- Bygningen var også kontor for civile nyhedsmedier, som terrorgruppen Hamas gemmer sig bag og bruger som menneskeligt skjold, sagde en talsmand for Israels militær lørdag.

Ifølge Israel er 450 af de 3000 raketter, som er affyret af Hamas mod Israel på en uge, faldet i Gazastriben. Israels antimissil-system har opfanget 1150 raketter.

Israelske huse er blevet ramt, og der har under kampene været hyppige luftalarmer i israelske byer og boligområder. Ifølge Israelske myndigheder er 280 personer i Israel blevet såret eller skadet.

Den blodige militære konflikt har også ført til optrappet vold mellem civile jøder og arabiske israelere samt dødelige sammenstød på Vestbredden.

De israelske forsvarsstyrker meddeler, at de har rettet mange bomber mod et stort underjordisk tunnelsystem, som Hamas og Islamisk Jihad anvender militært, og hvor de har hemmelige våbenfabrikker og våbenlagre.

Under de israelske angreb er der også ødelagt et hus, hvor lederen af Hamas' politiske fløj, Yahya Sinwar, boede. Det er uklart, om han kom noget til ved angrebet.

Mindst 55 børn er blevet dræbt i Gaza og over 1200 er blevet såret, oplyser de lokale myndigheder.

Ifølge det israelske militær træffer det alle mulige forholdsregler for at undgå at ramme civile. Og israelerne beskylder Hamas for med fuldt overlæg at oprette militære stillinger i de tættest befolkede civile områder.

EU's udenrigsministre mødes tirsdag til krisemøde om konflikten, oplyste EU's udenrigschef, Josep Borrell, søndag.

- Vi vil koordinere og drøfte, hvordan EU bedst kan bidrage til få stoppet volden, skrev han på Twitter.

Er du tryg ved ikke at skulle gå med mundbind mere?