17. september 2021
Tong Ying-kit ses her få dage efter sin anholdelse sidste år. Han har fredag fået sin straf efter at være blevet kendt skyldig for brud på ny sikkerhedslov (Arkivfoto).
Tong Ying-kit ses her få dage efter sin anholdelse sidste år. Han har fredag fået sin straf efter at være blevet kendt skyldig for brud på ny sikkerhedslov (Arkivfoto).
Foto: Vincent Yu/Ritzau Scanpix
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: 24-årig mand fra Hongkong får ni års fængsel efter protest

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

24-årig mand fra Hongkong får ni års fængsel efter protest

Aktivist fra Hongkong har fået sin straf efter at være blevet dømt for at vifte med flag med politisk budskab.

Verden - 30. juli 2021 kl. 09:19
Af Ritzau

En 24-årig mand fra Hongkong er fredag blevet idømt en straf på ni års fængsel for blandt andet at opfordre til Hongkongs løsrivelse fra Kina.

Manden, der hedder Tong Ying-kit, blev tirsdag som den første person kendt skyldig efter en omstridt sikkerhedslov. Fredag har han fået sin straf.

Han blev anholdt 1. juli sidste år, kort efter at loven trådte i kraft.

Det skete, da han siddende på en motorcykel viftede med et flag med teksten "Befri Hongkong. Vor tids revolution".

Han er blevet dømt for at opfordre til løsrivelse på grund af flagets politiske budskab. Derudover er han dømt skyldig i terrorisme, fordi han på sin motorcykel kørte ind i tre politibetjente.

Tong Ying-kits forsvarsadvokat oplyser, at man vil anke dommen.

Flaget med teksten, der er blevet brugt vidt og bredt af demonstranter i Hongkong, har været det helt store omdrejningspunkt i sagen.

Ifølge en af sagens dommere, Esther Toh, var den 24-årige klar over tekstens budskab og forsøgte at dele sit budskab om løsrivelse med andre. Derudover havde han en "politisk agenda", pointerede dommeren tirsdag.

Den nye sikkerhedslov blev mødt med store protester sidste år.

Den anses af modstandene for at være indført af Kina for at lukke munden på kritikere og for at begrænse ytringsfriheden.

Fredagens straf møder også hård kritik fra blandt andet menneskerettighedsorganisationen Amnesty International.

- Straffen på ni år til Tong Ying-kit bekræfter frygten for, at sikkerhedsloven ikke alene er et værktøj til at indgyde frygt hos regeringskritikere. Det er et våben, der kan bruges til at sende dem i fængsel.

- Dommen forbyder reelt set et populært slogan, der bruges af den prodemokratiske bevægelse. Det kan føre til fremtidige domme mod adskillige demonstranter, der har brugt det, siger Amnesty Internationals direktør i Asien, Yamini Mishra, i en pressemeddelelse.

Synes du, at kommunen er der for dig?