22. oktober 2019
Greves svømmehal (her på et billede fra indvielsen i 2010) har allerede nogle år på bagen, og nu skal Vallensbæks borgere også at have et nyt sted at boltre sig i og under vandet. Foto: Hans-Jørgen Johansen
Greves svømmehal (her på et billede fra indvielsen i 2010) har allerede nogle år på bagen, og nu skal Vallensbæks borgere også at have et nyt sted at boltre sig i og under vandet. Foto: Hans-Jørgen Johansen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Vallensbæks nye svømmehal rykker nærmere

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Vallensbæks nye svømmehal rykker nærmere
Vallensbæk - 02. juni 2019 kl. 13:17
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

- Elitesvømmere og især motionister vil få stor gavn af den nye svømmehal, og de nye bassiner betyder, at kvaliteten bliver hundrede gange bedre sammenlignet med forholdene i dag.

Sådan lyder det fra Carl Eltorp, formand for Vallensbæk Svømmeklubs knap 400 medlemmer. Han er brugerrepræsentant i styregruppen for den nye svømmehal og har svært ved at få armene ved over udsigten til nye rammer for svømmesport i Vallensbæk.

Svømmehallens samlede budget lyder på 124 millioner kroner, og siden projektet blev født i 2017 har en bredt sammensat styregruppe af 23 brugere, interessenter og rådgivere haft stor indflydelse på at udforme den nye svømmehal. Og nu spirer projektet for alvor. 20. maj er projektet sendt i udbud, og frem til efteråret har såkaldt prækvalificerede entreprenører mulighed for at indsende forslag til projektet.

Borgmester i Vallensbæk, Henrik Rasmussen (K), glæder sig til at tage den nye svømmehal i brug:

- Vallensbæks borgere er aktive, og vandsport er stort i kommunen. Brugerne har længe fortjent bedre forhold, og den nye svømmehal skal give mere svømmetid for offentligheden. Dialogen undervejs med brugernes repræsentanter har skabt et virkelig stærkt projekt, og jeg ser frem til kreative forslag, hvor jeg især vil kigge efter projekter, der tilbyder den bedste løsning til badegæster i alle aldre og til både motionister og elitesvømmere.

Midt på efteråret vil svømmehalsprojektets styregruppe indstille en vinder, som kommunalbestyrelsen tager stilling til på sit møde sidst i november.

Carl Eltorp fra Vallensbæk Svømmeklub fortæller, at Dansk Svømmeunion har fremhævet den tætte inddragelse af brugerne i planlægningen af den nye svømmehal som et forbillede for andre kommuner, der bør lade sig inspirere af Vallensbæks samarbejdsmodel:

- Det har været en rigtig god proces frem til nu, hvor vi sender projektet i udbud. Brugerne har været inddraget på en konstruktiv måde. Nu ser vi frem til at se de konkrete forslag, og jeg glæder mig sammen med den øvrige styregruppe til at være med til at indstille et vinderforslag til kommunalbestyrelsen.

Når svømmehallen står færdig i 2021, vil den være en del af Vallensbæk Idrætscenter. Svømning i Vallensbæk foregår i dag i Pilehaveskolen og Egholmskolens svømmehaller, der ikke længere er tidssvarende.

Styregruppen for den nye svømmehal består af 23 medlemmer som blandt andet er repræsentanter fra kommunalbestyrelsen, Ældrerådet, Idrætsforeningen VI39, Dykkerklubben og Handicaprådet, Kano- & Kajakklubben og Friluftsrådet.