26. marts 2019
IT-koncernen Ricoh er en af de internationale virksomheder, som har valgt at lægge sit danske hovedsæde i Vallensbæk, som nu er kåret til landets mest globaliserede kommune.
IT-koncernen Ricoh er en af de internationale virksomheder, som har valgt at lægge sit danske hovedsæde i Vallensbæk, som nu er kåret til landets mest globaliserede kommune.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Vallensbæk er Danmarks mest globaliserede kommune

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Vallensbæk er Danmarks mest globaliserede kommune
Vallensbæk - 24. november 2018 kl. 09:26
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Globaliseringen gavner den danske økonomi. For at sætte fokus på det, har den uafhængige tænketank Axcelfuture valgt at kåre de mest globaliserede kommuner i landet, og her indtager Vallensbæk en flot førsteplads.

Danske virksomheder er afhængige af at kunne eksportere til resten af verden, og på samme måde er importen en gevinst for danskerne, der får flere varer at vælge imellem og til lavere priser.

Samtidig er det godt for økonomien, hvis vi har en høj grad af udenlandsk arbejdskraft i form af borgere fra Norden og EU samt borgere fra tredjelande, der er kommet til landet for at arbejde. Højt specialiserede udenlandske medarbejdere giver de danske virksomheder adgang til kompetencer, der ellers er mangel på i Danmark. Nogle virksomheder må ligefrem sige nej til ordrer, fordi de ikke har medarbejdere med de rette kompetencer - men i Vallensbæk har virksomhederne altså knækket den nød.

Endelig siger andelen af udenlandsk ejede virksomheder noget om, hvorvidt udlandet vil investere i Danmark. Også her ligger Vallensbæk højt i statistikken.

Alle disse parametre - eksport, import, andel af udenlandsk arbejdskraft og graden af udenlandsk ejerskab - har økonomerne i tænketanken Axcelfuture regnet sammen. Og konklusionen er, at Vallensbæk er landets mest globaliserede kommune, hvilket naturligvis glæder borgmester Henrik Rasmussen (K).

- Jeg er utrolig stolt af, at Vallensbæk topper listen. Vi har en lang række innovative og dynamiske virksomheder i kommunen - lige fra små enkeltmands-startups til store globale koncerner. Og vi gør alt, hvad vi kan fra kommunens side for at skabe et godt erhvervsmiljø, der kan hjælpe virksomhederne til vækst og udvikling, siger borgmesteren.

De næste pladser på listen over landets mest globaliserede kommuner indtages af Brøndby, Ikast-Brande, Fredensborg og København.