16. oktober 2021
Flaget blev hejst ved Vallensbæk Rådhus i anledning af den officielle Flagdag for Danmarks udsendte.
gallery icon

Se billedserie

Flaget blev hejst ved Vallensbæk Rådhus i anledning af den officielle Flagdag for Danmarks udsendte.
Foto: Vallensbæk Kommune.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Vallensbæk Kommune hædrede de udsendte

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Vallensbæk Kommune hædrede de udsendte
Vallensbæk - 07. september 2015 kl. 13:01
Af Jane Villadsen

I anledning af den officielle flagdag for Danmarks udsendte lørdag den 5. september havde Vallensbæk Kommune inviteret lokale soldater og veteraner samt deres nærmeste til at være med til at hejse flaget ved rådhuset. Formand for Teknik- og Miljøudvalget Søren Mayntz (C) holdt en kort tale for de fremmødte, hvor han bød dem velkommen og takkede de udsendte for deres indsats. Han sagde, at han var glad for, at flagdagen, der blev indført i 2009, allerede var blevet en tradition.

- Flagdagen betyder meget for rigtig mange mennesker. Det gør den sådan set også for mig, netop fordi jeg selv har været soldat for efterhånden mange år siden, siger Søren Mayntz, der var soldat i begyndelsen af 1980'erne, hvor han dog ikke selv var udsendt.

Han fortæller, at der var mange generationer samlet til flagdagen. Der var både dem, som var langt over pensionsalderen, og dem, som snart skulle udsendes igen.

- Det var første gang, at jeg holdt tale dernede, og jeg kunne også se på dem, at det betød meget, at den flagdag var der, og at de havde muligheden for at vise sig frem. Nogle af de gamle, hyggelige drenge, som var dernede, kom i deres uniformer og deres medaljer.

Efter flaghejsningen bød kommunen på morgenmad, hvor gamle minder og historier blev opfrisket. I Vallensbæk bor i alt 67 veteraner, der har været udsendt til så forskellige steder som blandt andet Afghanistan, Kosovo, Bosnien, Kroatien, Cypern, Congo og Gaza. En del af dem havde takket ja til kommunens invitation.

Markeringen fandt sted tidligt på dagen, så de fremmødte også havde mulighed for at deltage i de mange andre arrangementer, som i dagens løb blev afholdt i forbindelse med flagdagen. Den nationale flagdag er blevet en fast tradition over hele landet, og formålet er at hædre de personer, der er eller har været udsendt på en mission af Danmark.

Rejser du til udlandet i år?