16. december 2017
Den konservative udvalgsformand Morten Schou Jørgensen (tv.) og socialdemokraten Søren Wiborg er ikke enige om, hvorvidt piger skal have lov at udfylde de tomme pladser på uddannelsen som juniorpædagog.
Den konservative udvalgsformand Morten Schou Jørgensen (tv.) og socialdemokraten Søren Wiborg er ikke enige om, hvorvidt piger skal have lov at udfylde de tomme pladser på uddannelsen som juniorpædagog.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Stadig ingen adgang for pigerne

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Stadig ingen adgang for pigerne
Vallensbæk - 05. maj 2017 kl. 12:41
Af Petter Becker-Jostes
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

På det seneste har debatten kørt om juniorpædagogerne i Vallensbæk, men nu er det endegyldigt besluttet: Piger kan fortsat ikke blive juniorpædagoger.

Det har det konservative flertal besluttet på det seneste møde i kommunalbestyrelsen. Her havde Socialdemokraterne stillet et forslag om, at de ledige pladser på uddannelsen som juniorpædagog skal kunne fyldes op med piger - et forslag, som også fik støtte af Venstre og Dansk Folkeparti.

Uddannelsen som juniorpædagog blev indført af kommunalbestyrelsen i 2006 - i øvrigt med socialdemokratisk støtte - og har været rettet mod drenge i 7. og 8. klasse. Formålet var at give børnene mandlige rollemodeller og give juniorpædagogerne indblik i et fag, der er domineret af kvindelige pædagoger. Nu er det dog på tide, at piger også skal kunne være med, mener Søren Wiborg.

Oprindeligt var det hans barnebarn, der fik ham på sagen, efter hun selv ville være juniorpædagog, men som pige ikke kunne få lov.

- Det var ret sikkert den rigtige beslutning den gang, men nu synes tiden at være løbet fra den kønsrolle-opfattelse. Selvfølgelig har vi overvejet om sagen skal bringes frem, når det nu handlede om uretfærdig behandling af ens nærmeste, men det viser sig at flere piger end Cille gerne vil være juniorpædagog. Der er tilsyneladende mangel på dem, når nu en leder af en af vores institutioner ligefrem opfordrer piger til at søge, sagde Søren Wiborg, da han tog ordet under mødet i kommunalbestyrelsen.

Brug for rollemodeller
Spørger man den konservative formand for børne- og kulturudvalget, Morten Schou Jørgensen, er der dog ingen grund til at lave om på konceptet, også selvom der i øjeblikket ikke er lige så stor søgning som tidligere. Han understreger også, at hans og partiets holdning ikke handler om, at piger ikke kan lege vilde lege.

- Men det er rigtig godt, at der kommer mandlige rollemodeller, som små drenge kan spejle sig i, siger Morten Schou Jørgensen.

Han mener ikke, det vil være en god ide at give drengene førsteret og så fylde de ledige pladser op med piger.

- Erfaringen er, at hvis vi først åbner op for, at piger også kan komme ind, så søger drengene helt væk. Jeg synes, det er okay, at man har noget hver for sig, det skal der også være plads til, siger Morten Schou Jørgensen, som også understreger, at beslutningen ikke udelukker piger fra blive pædagoger eller være frivillig i en børnehave.

LÆSER
ARRANGEMENTER


Har du en aviskode?

Du finder aviskoden
i den trykte udgave af din avis.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk