16. oktober 2021
Et ?kiss and ride?-område skal gøre det nemt og hurtigt at sætte børnene af om morgenen. Illustration: GHB
Et ?kiss and ride?-område skal gøre det nemt og hurtigt at sætte børnene af om morgenen. Illustration: GHB
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Skole og Centervej får et løft

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Skole og Centervej får et løft
Vallensbæk - 17. oktober 2016 kl. 06:06
Af Petter Becker-Jostes

Det er ikke kun Stationstorvet i Vallensbæk, der skifter udseende. Det samme kommer til at ske for området omkring Centervej og Egholmskolen, hvor der nu skal etableres et helt nyt byrum med blandt andet amfitrappe. Det har kommunens teknik- og miljø- samt økonomiudvalg besluttet.

- Området virker uinspirerende og uindbydende og trænger til et gevaldigt løft, siger formanden for teknik- og miljøudvalget, Søren Mayntz (K).

Planerne omfatter blandt andet en grøn amfitrappe, der - også ved hjælp af store glasdøre nederst - skal give mere lys til kælderen på Egholmskolen. Samtidigt skal den nedlagte kantine i skolens kælder ombygges, så der kan etableres fællesaktiviteter som for eksempel en juniorklub.

Samtidigt skal Centervej ombygges på strækningen fra rundkørslen til vest for torvet. Hele vejfladen bliver hævet, og der skal ifølge forslaget laves hastighedsbegrænsning på 30 kilometer i timen. Vejen bliver snoet, så der bliver mulighed for at foretage U-vending, og på vejsiden ud mod skolen bliver der lavet et "kiss and ride"-område, hvor man kan sætte børnene af og køre videre på arbejde. Desuden er der planer om en parkour- og en pannabane. Sidstnævnte er en lille, sekskantet bane til fodbold.

Planen skal godkendes endeligt af kommunalbestyrelsen i morgen, men ellers er det kun detaljer, der mangler at komme på plads, lyder det fra udvalgsformanden.

- Pengene er bevilget, og nu skal det sendes i udbud. Og så skal spaden i jorden så hurtigt som muligt, gerne inden årsskiftet, siger Søren Mayntz.

Rejser du til udlandet i år?