14. oktober 2019
Adskillelse af cykel- og gangstier, en ny rundkørsel og fire nye små pladser giver nye muligheder for leg, læring og ophold på torvet i Vejlegårdsparken.
Adskillelse af cykel- og gangstier, en ny rundkørsel og fire nye små pladser giver nye muligheder for leg, læring og ophold på torvet i Vejlegårdsparken.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Plads til cyklister og legende børn

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Plads til cyklister og legende børn
Vallensbæk - 14. april 2017 kl. 19:14
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Torvet i Vejlegårdsparken bliver forskønnet og gjort mere sikkert og attraktivt for cyklister, gående og ikke mindst legende børn. Arbejdet forventes at være færdigt i løbet af sommeren.

Cykel- og gangstier bliver adskilt og får forskellig belægning, og den nye belysning gør torvet trygt, også når det er mørkt. I midten af rundkørslen bliver der plantet et stort træ. Foran Sommerfuglen bliver der lagt kæmpe fliser og små brosten i et flot, tilfældigt mønster. Der kommer også fire højbede, hvor der vil vokse forskellige græsser og krydderurter.

Arealet mod andelsboligforeningen Egeskovparken er torvets vestvendte plads og er bedst egnet til ophold. Også i dette område lægges der kæmpe fliser i tilfældigt mønster. Der bliver opsat to bænke der har ryggen mod den eksisterende grønne beplantning. Her kan du sidde, mens børnene leger på de store fliser, der går igen på fra pladsen ved Sommerfuglen.

Græs og leg
Sydstjernens legeplads grænser op mod torvet. Græsset fra legepladsen fortsættes ud på torvepladsen mod stierne og vil skabe sammenhæng mellem de to rum. Trådhegnet bliver nedtonet ved, at der bliver plantet slyngplanter langs hegnet. Desuden bliver der plantet tre kirsebærtræer.

I græsarealet placeres der fem kolbøttestænger, som udover at invitere til aktivitet hos børn som voksne også skal bidrage til at holde cyklisterne på stierne. Ved gangstien placeres der tunge, farverige plastmøbler i forskellige former og højder. Møblerne indbyder både til ophold og leg.

Bakker og klatrevæg
Daginstitutionen Stien har en lukket gavl i gule teglsten, der grænser op mod torvet. Gavlen udnyttes til klatrevæg. Ved klatrevæggen lægges der faldunderlag i gummi.

Gummibelægningen fortsættes på den øvrige del af pladsen med halvkugler i varierende størrelse og trædefliser i forskellige farver. Både klatrevæg og den sjove gummibelægning understøtter den aktive læring, der også præger de øvrige pladser i byrummet.

Det er Vallensbæk Kommune, der er bygherre.