26. marts 2019
Joachim Knop favner både operafagets store klassiske roller og musicalgenren og er desuden en fremragende skuespiller, som mange vil genkende fra ?Anja og Viktor?-filmene.
gallery icon

Se billedserie

Joachim Knop favner både operafagets store klassiske roller og musicalgenren og er desuden en fremragende skuespiller, som mange vil genkende fra ?Anja og Viktor?-filmene.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Opera-toner for alle med Semmingsen og Knop

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Opera-toner for alle med Semmingsen og Knop
Vallensbæk - 16. oktober 2017 kl. 17:31
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Sangerparret Tuva Semmingsen og Joachim Knop synger kendte solosange og duetter fra både den klassiske og den rytmiske verden. Til koncerten den 22. oktober skal vi bl.a. høre Habaneraen og Toreador-sangen fra Bizets Carmen, "All I Ask of You" fra "Phantom of the Opera", Edith Piafs "La Vie en Rose", "På den vej, hvor du bor" fra My fair Lady og sange af Kai Normann Andersen - alt sammen kendte lækkerier for øregangene.

Sidste sæson var Tuva og Joachim sammen på turné med musicalen "Det fede Singleliv" produceret af deres fælles kompagni Folkeoperaen, hvor de selv spiller alle roller og oveni tager sig af alle de praktiske opgaver. Som oftest har de kørt hver deres musikalske løb. Ikke af lyst, men det er nu en gang nemmere at få familielivet med tre børn til at hænge sammen på den måde.

Sangerparret har været sammen i mere end 20 år. De er begge uddannede operasangere, hun mezzosopran og han baryton. Deres musikalske repertoire spænder bredt - fra den klassiske opera til den sprælske musical. Hver især har de haft afstikkere til andre genre undervejs. Tuvas kærlighed til barok har ført til et samarbejde med barokensembler i ind- og udland. Sammen med Baroksolisterne har hun indspillet soundtracket til von Triers film "Antichrist", og CD'en London Calling med musik af Händel. Tuva synger jævnligt jazz i små og større formater, hvor hun med bigbandet The Orchestra har udgivet velkendte sange i nye arrangementer på CD'en "Money".

Joachim Knop favner både operafagets store klassiske roller og musicalgenren og er desuden en fremragende skuespiller, som mange vil genkende fra "Anja og Viktor"-filmene. I 2007 medvirkede Joachim i musicalopsætningen af "Baronessen på Benzintanken" på Borreby Teater, her mødte han Lars Jørgensen, og her indledtes deres samarbejde. Akkompagnementet til dagens koncert leveres af Vallensbæk Kirkes organist, Lars Jørgensen, der som en anden Celestin/Floridor lever et dobbeltliv med salmer og præludier om dagen og musik til musical og revy om aftenen.

Koncerten foregår i Helligtrekongers Kirke søndag den 22. oktober kl. 16.00.

Tuva Semmingsen er uddannet fra Norges Musikkhøgskole i Oslo, og Opera-Akademiet i København. Tuva debuterede i 1999 på Det Kgl. Teater som Cherubino i Figaros Bryllup. Joachim Knop blev uddannet ved Operaakademiet på Det kongelige Teater 2000. Joachim har medvirket i en lang række film og tv-serier, bl.a. Drengene fra Skt. Petri (1991), Kun en pige (1995), Krøniken og julekalenderen "Bdr. Mortensens Jul". Tuva og Joachim blev gift den 13. juli 2002.