22. marts 2019
Berit Bredelund Nielsen (S) har overtaget Nina Lumby Pinto Ferreiras plads i kommunalbestyrelsen i Vallensbæk.
Berit Bredelund Nielsen (S) har overtaget Nina Lumby Pinto Ferreiras plads i kommunalbestyrelsen i Vallensbæk.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Nyt medlem af Vallensbæks kommunalbestyrelse

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Nyt medlem af Vallensbæks kommunalbestyrelse
Vallensbæk - 18. juli 2018 kl. 05:50
Af Jane Aunsbjerg Villadsen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Den 1. juli fik kommunalbestyrelsen i Vallensbæk et nyt ansigt, da Berit Bredelund Nielsen overtog pladsen fra partifællen Nina Lumby Pinto Ferreira, som havde anmodet om at udtræde på grund af erhvervsmæssige forhold.

Dermed har Berit Bredelund Nielsen også overtaget en plads i Social- og Sundhedsudvalget, en plads i Folkeoplysningsudvalget og posten som stedfortræ-der for Anette Sandgreen i bestyrelsen for S/I Rønnebækhus og Handicaprådet.

Med udskiftningen har kommunalbestyrelsen fået et nyt medlem, som særligt er optaget af hjemme- og ældreplejen i Vallensbæk. Her ønsker hun især at forbedre normeringerne, og hun foreslår, at man gør det ved at ansætte medarbejderne til 37 timer om ugen i stedet for de nuværende 32-34 timer, som de fleste er ansat til i dag, fortæller hun.

- Jeg kunne godt tænke mig, at de fik fuldtidsjob, dels for at sikre dem, der arbejder, en ordentlig indtægt og en lige løn med resten af arbejdsmarkedet, men også for at der blev bedre tid i hjemmeplejen og i ældreplejen i det hele taget, forklarer Berit Bredelund Nielsen, der mener, at det samtidig vil være med til at fastholde medarbejderne og dermed betyde, at borgerne vil opleve færre udskiftninger i plejepersonalet.

Netop vilkårene for ansatte i ældreplejen er et område, som det nye kommunalbestyrelsesmedlem kender godt, da hun til daglig arbejder som sekretær i fagforeningen FOA. Det har hun gjort i godt 30 år, og omtrent lige så længe har hun været aktiv i politik. Først som medlem af SF og siden som medlem af Socialdemokratiet, hvor hun nu føler sig godt hjemme politisk. Her er flere almene boliger en anden sag, som hun også vil arbejde for i kommunalbestyrelsen.

- Jeg vil gerne blive i Vallensbæk, når jeg ikke kan bo i mit hus længere, og vi bliver flere ældre, der gerne vil det. Men selvom der bliver bygget rigtig meget i Vallensbæk, koster lejlighederne omkring 14-15.000 kroner om måneden, og det har ingen pensionister råd til, siger socialdemokraten og forklarer, at den samme udfordring gælder de unge.

- Der måtte gerne være plads til alle - og det synes jeg ikke rigtig, at der er er i dag, siger hun.