30. juli 2021
Undervisningen kommer til at foregå både på Ungdomsskolen og Pilehaveskolen (billedet) og varetages af et team af lærere fra de to skoler. Foto: Petter Becker-Jostes
Undervisningen kommer til at foregå både på Ungdomsskolen og Pilehaveskolen (billedet) og varetages af et team af lærere fra de to skoler. Foto: Petter Becker-Jostes
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Nyt 10. klasse-spor i Vallensbæk

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Nyt 10. klasse-spor i Vallensbæk
Vallensbæk - 16. februar 2019 kl. 15:56

Det er den tid på året, hvor unge over hele landet skal vælge, hvad de skal efter 9. klasse. Den 1. marts er sidste frist for at søge optagelse på ungdomsuddannelserne og 10. klasse, og i år er der et nyt tilbud for dem, der gerne vil tage en anderledes 10. klasse i Vallensbæk.

arrow Læs også: Forsker sætter fokus på Ishøjs arbejde med socialt udsatte børn

Det nye 10. klassespor er et samarbejde mellem Pilehaveskolen og Vallensbæk Ungdomsskole. Undervisningen kommer til at foregå både på Ungdomsskolen og Pilehaveskolen og varetages af et team af lærere fra de to skoler.

Jan Villy Jensen fra Pilehaveskolen er en del af lærerteamet. Han har undervist flere generationer af unge i Vallensbæk og har været en fast del af Pilehaveskolens 10. klassehold i mange år.

- I Vallensbæks 10. klasse vægter vi tryghed og selvstændighed. 10. klasse er et skoleår, hvor eleverne bliver klædt godt på til at træffe det rigtige uddannelsesvalg, siger han.

Anderledes forløb
Målet med den nye 10. klasse er at skabe et anderledes forløb, der kan minde om et efterskoleophold, men med den ekstra tryghed der er i, at eleverne stadig bor hjemme. Ud over de faste eksamensfag dansk, matematik og engelsk og eventuelt tilvalgsfag vil eleverne kunne vælge mellem en række kursusfag. Kursusfagene udbydes af Ungdomsskolen, og der vil være fokus på sport og friluftsliv, kost og motion, computere og kodning og på at præsentere sig selv tydeligt, både fagligt og personligt.

- Vi er altid glade for samarbejder med skolerne i kommunen, men vi er særligt glade for at få lov til at være med til at præge 10. klasse til gavn for de unge, udtaler ungdomsskolens afdelingsleder Helle Birkholm Hansen, og fortsætter:

- Ungdomsskolens styrke er, at vi kan noget andet end den traditionelle folkeskole, både i forhold til undervisere og de fag, vi udbyder. Og gennem vores undervisning og ungdomsklubben har vi et stærkt fokus på de unge i nærområdet. Samarbejdet betyder, at vi samlet kan give de unge et mere alsidigt tilbud.

Udlandsrejse
Ud over den faste undervisning vil skoleåret også bestå af en række anderledes uger i form af introtur, brobygningsforløb og en udlandsrejse i foråret. Et af hovedmålene med 10. klasseforløbet er at gøre de unge fagligt parat til en ungdomsuddannelse, og der vil derfor i løbet af året være et tæt samarbejde med UU Vallensbæk, der vil give de unge individuel sparring og vejledning i forhold til deres mål og ønsker for fremtiden.

- 10. klasse i Vallensbæk kan måske ikke tilbyde så mange linjer, som mange af de store 10. klasses centre kan tilbyde. Til gengæld har vi mulighed for at give eleverne en faglig opgradering og en masse nye oplevelser i et stille og roligt undervisningsmiljø, som minder om det miljø, de kender fra kommunens tre folkeskoler, siger Jan Villy Jensen.

arrow Debat: Havdruplisten siger nej til ring 5
25. februar 2019 kl. 10:41 Opdateret: kl. 15:17
arrow 90 i stedet for 110: Kommuner giver ikke op
24. februar 2019 kl. 12:31 Opdateret: kl. 14:58
arrow Fastelavnsfest på Bredekærgård og Ishøj Teater
23. februar 2019 kl. 14:16 Opdateret: kl. 14:58
De olympiske lege i Tokyo er igang. Hvor meget OL-guld regner du med vil blive uddelt til de danske atleter?