16. oktober 2021
Dialogmødet om udviklingen i Vallensbæk Nord blev holdt på det nye Campus. Foto: Vallensbæk Kommune
Dialogmødet om udviklingen i Vallensbæk Nord blev holdt på det nye Campus. Foto: Vallensbæk Kommune
Foto: Vallensbaek Kommune
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Ny lokalplan i Nordmarken

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ny lokalplan i Nordmarken
Vallensbæk - 15. marts 2017 kl. 14:47

Nogle borgere i området Pilehavevænge og andre dele af Nordmarken, som er omfattet af lokalplan 91, har fremsat ønske om at etablere en udnyttelig tag-etage eller udbygge en eksisterende tag-etage, så den kan anvendes til bolig.

Derfor er der blevet fremsat forslag til ny lokalplan, som nu er vedtaget. Det betyder, at nogle huse vil kunne sætte tag med højere rejsning og få en tagetage, mens huse med eksisterende høj rejsning vil kunne udnytte tagetagen. Lokalplansforslaget indeholder elementer og reguleringer, der skal begrænse nabogener, når der sker ændringer i nabohuset.

Lokalplanens fordele og ulemper er tidligere blevet drøftet på et velbesøgt dialogmøde på det nye Campus på Pilehaveskolen, blandt andet bekymringen om skyggegener og gener fra direkte 'nabo-kig' i haverne, samt den fremtidige etablering af flerfamiliehuse i området. Planen har siden været i høring, og er nu vedtaget med de ændringer, der er indarbejdet på baggrund af høringssvarene.

- Vi har modtaget 11 høringssvar, som går på forskellige ting i lokalplanen, og det er både positive og negative tilkendegivelser. De gør alle indtryk, og det er vanskeligt at træffe en beslutning, der ærgrer nogle borgere. Men kommunalbestyrelsen mener, at planen er i tråd med udviklingen i kommunen og i området i øvrigt, og at det er positivt for beboerne, at de kan udnytte deres grunde og kvadratmeter optimalt, siger Søren Mayntz (K), formand for Teknik- og Miljøudvalget.

Man kan læse den nye lokalplan på www.vallensbaek.dk/lokalplaner.

Rejser du til udlandet i år?