6. august 2021
Her for enden
gallery icon

Se billedserie

Her for enden
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Nu skal strandområdet udvikles

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Nu skal strandområdet udvikles
Vallensbæk - 22. februar 2019 kl. 17:05
Af Petter Becker-Jostes

Knap har kommunen fået grønt lys fra ministeren, før planerne allerede er på bordet til politisk godkendelse. Og det er ikke småting, der kommer til at ske med området omkring havnen og Strandparken: der skal laves en mole og en badeanstalt, et areal på 1400 kvadratmeter skal fyldes op for at give mere plads til vinteropbevaring af både, og i det grønne område langs Vallensbæk Havnevej skal der anlægges en "natur- og sansesti" med blandt andet samlingssted, cirkusplads, gangbro og klatresti.

arrow Læs også: Forsker sætter fokus på Ishøjs arbejde med socialt udsatte børn

Hvis alt går efter planen, kan en indvielse af den nye strandpark finde sted allerede til december, mens det nye havneområde og badeanstalten vil kunne indvies til marts næste år. Både teknik- og miljøudvalget og økonomiudvalget har allerede sagt god for planerne, så nu mangler kun kommunalbestyrelsens godkendelse. Der var dog ikke nogen af partierne i den siddende kommunalbestyrelse, der kom med indvendinger mod planen på mødet i økonomiudvalget, fortæller borgmester Henrik Rasmussen (K). Han glæder sig over, at den længe ventede udvikling af Strandparken nu i princippet kan blive til virkelighed, efter erhvervsminister Rasmus Jarlov på et møde i januar præsenterede en række lempelser af Fingerplanen. Til gengæld er han noget frustreret over, at både Kystdirektoratet og nu også museumsloven kan være med til at forsinke projektet. I sagsfremstillingen er der således lagt op til, at projekterne kan blive til virkelighed i henholdsvis december i år og marts næste år, men det kan blive forsinket i op til et år, lyder det nu fra borgmesteren. Således kan der være problemer med strandbeskyttelseslinjen i forbindelse med badeanstalten, mens museumsloven kræver arkæologiske undersøgelser af Strandengen.

- Jeg havde slet ikke i min vildeste fantasi forestillet mig, at Danmark var så overbureaukratiseret, siger Henrik Rasmussen.

Mange millioner
På de kommende års budget er der allerede afsat tre puljer med penge til projekterne - to millioner kroner til Strandparken, 5,6 millioner til havnen og 8,4 millioner til mole og badeanstalt.

På den del af Strandparken, som ligger langs Vallensbæk Havnevej op mod rundkørslen skal der anlægges en hovedsti og nogle "sidestier," der skal lægge op til læring og sanseoplevelser. Stien er en forlængelse af det grønne strøg mellem stationstorvet og strandvejen, men skal i modsætning til denne have en grusbelægning i stedet for granitfliser. Desuden vil der blive lavet pullertbelysning langs hovedstien. Stien fortsætter med Ringebæk Sø på den ene side og parkeringspladsen på den anden helt ned til havnen, stranden og Tanghusene. Området omkring sidstnævnte skal så udvikles med containere til streetfood, opbevaring af kajakker og SUP-boards og en søsætningsbro.

Selve havnen skal i den nordøstlige del udvides med 1400 kvadratmeter til vinteropbevaring af både, mens der endnu ikke er afsat penge til en udvikling af havnetorvet på den modsatte side af indkørslen til havnen.

Badeanstalten skal efter planen laves som et flydebrodæk på indersiden af molen ind mod havnen. Oprindeligt skulle den have ligget på østsiden, men undersøgelser har vist, at strømmen vil føre så meget sand hen i området, at vandet ikke længere vil være dybt nok efter fem-ti år. Selve badeanstalten skal rumme opdelt omklædning, toiletter, sauna og opholdsrum og skal anlægges som klubfacilitet, hvor kun medlemmer og betalende gæster har adgang.

Sjælden tudse
Selvom der ikke skal bygges boliger i området, er det alligevel planen at tiltrække en helt særlig slags beboere til det vådeste område på Strandengen. Her skal der skabes gode betingelser for den grønbrogede tudse, som er gået stærkt tilbage og efterhånden kun findes meget få steder på Sjælland. Ifølge kommunens forvaltning skulle den dog stadig holde til i private vandhuller umiddelbart i nærheden, så derfor forventes et såkaldt paddeskrab at kunne tiltrække tudsen, som ifølge Miljøstyrelsen ligner en skrubtudse, men har flottere farver.

arrow Debat: Havdruplisten siger nej til ring 5
25. februar 2019 kl. 10:41 Opdateret: kl. 15:17
arrow 90 i stedet for 110: Kommuner giver ikke op
24. februar 2019 kl. 12:31 Opdateret: kl. 14:58
arrow Fastelavnsfest på Bredekærgård og Ishøj Teater
23. februar 2019 kl. 14:16 Opdateret: kl. 14:58
Vil du gerne arbejde mere hjemmefra?