21. marts 2019
Ved de nordiske mesterskaber i år er der tilmeldt 68 skibe med 44 skippere fra tre lande, Norge, Finland og Danmark, og der sejles i syv forskellige klasser. Foto: Vallensbæk Modelskibs Klub
Ved de nordiske mesterskaber i år er der tilmeldt 68 skibe med 44 skippere fra tre lande, Norge, Finland og Danmark, og der sejles i syv forskellige klasser. Foto: Vallensbæk Modelskibs Klub
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Modelskibe dyster i Vallensbæk

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Modelskibe dyster i Vallensbæk
Vallensbæk - 10. juli 2018 kl. 05:31
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Lørdag den 21. juli og søndag den 22. juli afholder Vallensbæk Modelskibs Klub nordiske mesterskaber for modelskibe. Arrangementet finder sted ved søen på hjørnet af Vallensbækvej og Vallensbæk Torvevej - populært kaldet Vallensbæk Nordhavn.

I år er der tilmeldt 68 skibe med 44 skippere fra tre lande: Norge, Finland og Danmark, og der sejles i syv forskellige klasser.

Det er en sejlads, hvor præcision og timing samt tid er i højsædet. Der sejles på en international bane med forskellige porte, der skal sejles i uden at ramme bøjerne. Samtidig er der bakmanøvrer samt dokmanøvrer.

De første nordiske mesterskaber for modelskibe blev afholdt i 1996, og dengang var det også i Vallensbæk. I år er det femte gang, at mesterskaberne afholdes i Danmark, oplyser Vallensbæk Modelskibs Klub, som ved det seneste NM i 2016 hentede 12 ud af 21 medaljer.

Ved arrangementet den 21. og 22. juli vil der være mulighed for at købe pølser og sandwich, da Tina's Pølser opstiller vogn på området. Ligeledes er der slag af kaffe, the, kage, is, øl og vand. Vallensbæk Kommune opstiller en tribune til cirka 100 personer.

- Der vil også være mulighed for at være i tørvejr, hvis der skulle komme regn, men det er ikke noget, vi har bestilt, skriver klubben i en mail til avisen.

Mesterskaberne lørdag begynder klokken 9.30, hvor borgmester Henrik Rasmussen (K) åbner arrangementet, og varer til 16.00, og søndag kan man opleve mesterskaberne fra klokken 10.00 til 15.00.

Der er gratis adgang til pladsen.