15. maj 2021
Hvordan sanserummet kommer til at se ud, er ikke på plads endnu. Billedet her viser et sanserum på et omsorgscenter i Jægerspris. Foto: Kim Rasmussen
Hvordan sanserummet kommer til at se ud, er ikke på plads endnu. Billedet her viser et sanserum på et omsorgscenter i Jægerspris. Foto: Kim Rasmussen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Højstruphave skal have et sanserum

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Højstruphave skal have et sanserum
Vallensbæk - 16. marts 2018 kl. 05:55
Af Petter Becker-Jostes

Hvis det går som planlagt, kan beboerne på plejecentret Højstruphave i Vallensbæk - og flere andre målgrupper - se frem til at få et såkaldt sanserum.

Rummet skal indrettes som en del af daghjemmet og fungere beroligende og stimulere brugeren. Det er endnu ikke besluttet, hvordan rummet konkret skal se ud, men et typisk sanserum indeholder stimuli for ører, øjne og følesansen.

- Det er især demente, der får god ro af et sanserum, men der er også andre, der kan bruge det, for eksempel daginstitutioner, siger formanden for social- og sundhedsudvalget, Jytte Bendtsen (K).

Hvornår rummet kommer til at stå færdigt, er ikke helt på plads endnu, men udvalget har nu besluttet at sætte processen i gang. Der skal nu nedsættes en arbejdsgruppe i Højstruphave bestående af lederen, en ergoterapeut og medarbejdere fra daghjemmet, som også skal inddrage rummets brugere i udformningen af rummet.

Der er sat 70.000 kroner af til sanserummet ved det seneste budgetforlig.

Selvom Danmark har skrottet vaccinerne fra AstraZeneca og Johnson & Johnson, arbejdes der på en model, så man frivilligt kan vælge dem. Kunne du finde på det?