23. oktober 2019
32-årige Stefan Christensen stiftede Kensaku Karate-So i Vallensbæk med hjælp fra en ven og sin daværende kæreste. I dag er han formand og chefinstruktør.
gallery icon

Se billedserie

32-årige Stefan Christensen stiftede Kensaku Karate-So i Vallensbæk med hjælp fra en ven og sin daværende kæreste. I dag er han formand og chefinstruktør.
Foto: Kensaku Karate-Do
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Høj karategrad midt i krisetid

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Høj karategrad midt i krisetid
Vallensbæk - 18. august 2015 kl. 16:00
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Stefan Christensen, formand i Kensaku Karate-Do i Vallensbæk tog til Japan og tog 4. Dan midt i sygdomsperiode og flytning

Karate: Det var i den absolut vanskeligste periode, at en formand i en Vallensbækklub forsøgte at tage en høj karategrad, men alligevel lykkedes det.

Stefan Christensen, formand og chefinstruktør i Kensaku Karate-Do i Vallensbæk, kan nu kalde sig 4. Dan.

- Jeg var i Japan i april for at deltage på en træningsweekend i Tokyo, som sluttede af med en graduering, som jeg bestod efter en hård tur, hvor jeg blandt andet på grund af kyssesyge besvimede under første træning, siger Stefan Christensen og tilføjer:

- Jeg havde haft influenza, og allerede inden afrejsen til Tokyo havde jeg feber og opkast, så jeg ikke kunne spise noget.

- Jeg havde fødselsdag ved første træning i Tokyo, og her besvimede jeg af dehydrering - det måtte næsten ske efter flere dage uden mad og drikke, så det var ikke den bedste fødselsdag. Ved næste træning måtte jeg nøjes med at være tilskuer, siger 32-årige Stefan Christensen.

Stadig ramt af sygdom, men i bedring, efter at han havde fået lidt mad og drikke ned, lykkedes det ham at træne, inden det var tid til gradueringen:

- Jeg lod mit vækkeur vække mig hele natten fra fredag til lørdag og ligeledes lørdag til søndag med en times interval, hvor jeg prøvede at spise og drikke i små mængder for at forsøge på at holde det i mig.

- Her havde jeg igen en lille krise, men det kan naturligvis have været nerver, der spillede ind, da den lille krise opstod, lyder der fra Stefan Christensen, der kunne tage hjem med en 4. Dan og en masse spændende træning i bagagen.

Udover sygdomskrisen skulle han også finde ny lejlighed og ordne flytteplaner, da han og hans kæreste gennem over 13 år havde besluttet at gå fra hinanden.

Allerede som 11-årig begyndte Stefan at gå til karate i hjembyen Struer.

- Jeg havde ellers spillet fodbold på forholdsvist højt ungdomsniveau, men blev hurtigt bidt af karate, fortæller han.

Den unge Stefan, der ellers havde haft det lidt svært med at arbejde struktureret i skolen, fik gennem sin nye sportsgren tanket op for succesoplevelser og selvtillid.

- Gennem karate blev jeg bedre til at strukturere, og det smittede positivt af på skolen, forklarer han.

- For nogle år siden flyttede Stefan til den københavnske Vestegn på grund af sin daværende kærestes uddannelse. Han tog instruktørkurser og fortsatte sin karatetræning i lokale klubber.

- Da jeg fik opfyldt min drøm ved at starte Kensaku Karate-Do med hjælp fra en god ven, Kenneth og daværende kæreste, var jeg den eneste med undervisningserfaring og sort bælte.

- Personligt synes jeg, at vi en super klub, som jeg er evig taknemmelig for opbakningen til, og det er fantastisk ,at vi kan være med på så mange fronter, både karate fagligt, men også socialt.

- Jeg glæder mig altid til at skulle til træning og sociale arrangementer, så jeg kan være sammen alle de fantastiske medlemmer af vores karatefamilie.

Det var dog ikke det altafgørende for ham at opnå 4. Dan:

- Jeg kunne være 6. Dan firkantet set, men der er blandet andet krav om ens alder. Da graderne ikke kun indebærer, at nu er man 4. Dan. Graderne har alderskrav, fordi man også skal have livserfaring og ikke kun karateerfaring, forklarer Stefan Christensen og tilføjer:

- Men for mig og alle andre, der kommer op i de her grader, er graderne ikke alt. Det er den personlig udvikling og livserfaring, som gør dig til en komplet udøver, slutter Stefan Christensen.

Jh