22. oktober 2021
Tirsdag aften mødtes den nye kommunalbestyrelse for første gang for at konstituere sig. Foto: Vallensbæk Kommune.
Tirsdag aften mødtes den nye kommunalbestyrelse for første gang for at konstituere sig. Foto: Vallensbæk Kommune.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Her er Vallensbæks nye kommunalbestyrelse

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Her er Vallensbæks nye kommunalbestyrelse
Vallensbæk - 08. december 2017 kl. 05:16
Af Petter Becker-Jostes

Tirsdag aften mødtes de nyvalgte medlemmer af kommunalbestyrelsen i Vallensbæk for første gang til det konstituerende møde.

Her kom det på plads, hvem der skal sidde i de forskellige udvalg, og mens der med en enkelt undtagelse ikke er nogen nye ansigter, når det kommer til formændene, er der naturligt nok flere nye ansigter blandt de menige medlemmer. Jytte Bendtsen fortsætter som formand for social- og sundhedsudvalget, mens Morten Schou Jørgensen beholder formandsposten i børne- og kulturudvalget. Den nu tidligere formand for teknik- og miljøudvalget, Søren Mayntz, blev ikke genvalgt, og ny formand er den nyvalgte Jan Høgskilde, der ligesom de andre formænd er konservativ.

I økonomiudvalget er alt ved det gamle: Borgmester Henrik Rasmussen (K) er stadig formand, mens Anette Eriksen (K), Jytte Bendtsen (K), Søren Wiborg (S) og Kenneth Kristensen Berth (DF) fortsætter som menige medlemmer af udvalget.

I social- og sundhedsudvalget fortsætter udover Jytte Bendtsen også Anette Eriksen og Carina Kristensen Berth (DF), mens Arne Petersen (K) og Niels Karlsen (S), der ikke blev genvalgt, bliver skiftet ud med Marianne Friis-Mikkelsen, Ricky van Overeem (begge K), Anette Sandgren og Nina Lumby Pinto Ferreira (begge S). Dermed vokser udvalget også fra fem til syv medlemmer.

Ud over formand Morten Schou Jørgensen fortsætter også Marianne Friis-Mikkelsen, Søren Wiborg, Erdal Colak (begge S) og Kenneth Kristensen Berth (DF) i børne- og kulturudvalget. Her er de nye ansigter Ricky van Overreem og Lene Holm Gamborg (begge K), som træder ind i stedet for partifællerne John Sørensen og Arne Petersen, der ikke blev genvalgt.

Teknik- og miljøudvalget er som nævnt eneste udvalg med en ny formand. Eneste gengangere i dette udvalg er Marianne Friis-Mikkelsen og Martin Nielson (S), mens Erdal Colak, Lene Holm Gamborg og altså Jan Høgs- kilde er nye medlemmer af udvalget. Venstres Niels Jørgensen, der ikke blev genvalgt, forlader udvalget, ligesom den genvalgte Anette Eriksen ikke har fået en post i udvalget igen.

Endelig fortsætter Søren Wiborg og Anette Eriksen som henholdsvis 1. og 2. viceborgmester.

Synes du, der skal lægges klima-afgifter på flyrejser?